19/05/2024 - 23:45
Més

  Ajuntament i Conselleria posen en marxa 3 línies d’ajudes per rehabilitar habitatges a Ontinyent

  Altres notícies

  “És el millor moment per rehabilitar a Ontinyent”. Així es transmetia a la presentació de les 3 línies d’ajudes per a la rehabilitació d’habitatges que impulsen l’Ajuntament i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en la ciutat.

  En l’acte, L’Alcalde, Jorge Rodríguez; la Directora General d’Habitatge, Rebeca Torró; i el regidor de Territori, Jaime Peris, coincidien en qualificar de “oportunitat única” la presentació de fins a 3 línies d’ajudes per rehabilitar habitatges a Ontinyent, “Ontinyent Rehabilita”, “Arru Habitatge” i “Rehabilitació d’Edificis”, que contemplen subvencions per a obres de rehabilitació i, per primera volta, de renovació (demolició d’un edifici i construcció de vivenda nova) que poden arribar als 45.000 euros.

  L’alcalde destacava que “fins fa poc estàvem posats a fer intervencions on la despesa era exclusivament municipal, i poder comptar amb el recolzament de la Diputació o la Generalitat és una molt bona noticia”. El primer edil afegia que “el que presentem hui va a ser el 4art pla Ontinyent Rehabilita, dotat cada any amb més fons, perquè com a govern la recuperació dels barris de la ciutat és essencial. Sumar ara estos dos plans es una gran oportunitat per recuperar el patrimoni i promoure l’activitat econòmica, raó per la qual l’Ajuntament ha previst una inversió de fins a 500.000 euros en esta matèria que considerem prioritària”, manifestava. D’esta quantiat, 300.000 euros a la rehabilitació d’edificis i 210.000 a la regeneració urbana.

  Pel que fa a “Ontinyent Rehabilita”, el pla municipal contempla ajudes de fins al 50% de les obres i un màxim de 15.000 euros a la rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, enderrocs, eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o adequació de locals per a nous comerços, en l’àmbit de l’Àrea de Rehabilitació Urbana que s’esten a La Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria. Al cas de l’eliminació de barreres i l’estalvi energètic, les ajudes s’estenen a tot el casc urbà.

  Jaime Peris posava de relleu que “el conjunt d’ajudes amb que es compta enguany permeten arribar a molta més gent i amb subvencions més elevades. En la legislatura anterior, quan ningú apostava per estos temes, l’alcalde Jorge Rodríguez i la regidora de Territori Rebeca Torró ja apostaven per invertir recursos propis, i afegir ara els nous plans es un reforç molt important a esta línia que es va encetar”, manifestava.

  Així, “Arru Habitatge” pot subvencionar amb fins a 35.000 euros les obres de rehabilitació d’edificis i vivendes, i fins a 45.000 la demolició d’edificis per construir vivendes noves, comptant amb aportacions del Ministeri de Foment, la Conselleria i l’Ajuntament en una àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana més delimitada, a la zona de La Vila i el Raval. La Directora General d’Habitatge explicava que “la filosofia és que els efectes es vegen més ràpidament i tinguen un impacte més immediat”, assenyalava Rebeca Torró, qui avançava que està previst que en breu la Consellera Mª José Salvador signe el corresponent conveni de “Arru Habitatge” amb l’alcalde d’Ontinyent, que farà possible el repartiment d’ajudes de més de 3 milions d’euros.

  Al cas de les ajudes per a la Rehabilitació d’Edificis, l’àmbit és per a tota la ciutat, amb quantitats variables que poden arribar als 11.000 euros entre Ministeri i Generalitat, una ajuda compatible amb les de “Ontinyent Rehabilita”. En aquest pla, es subvenciona la rehabilitació d’elements comuns en edificis d’habitatges col·lectius per a la seua conservació o millora de l’accessibilitat o sostenibilitat, tenint cabuda, per exemple, la col·locació d’ascensors.

  Rebeca Torró apuntava que “en cap altre municipi de la Comunitat Valenciana es van a tenir tantes facilitats com a Ontinyent per rehabilitar, ja que per una banda tenim el pla municipal, el Arru es dota més que en altres localitats perquè fem una aportació municipal de fins 15.000 euros, i a més el Pla de Rehabilitació d’Edificis és compatible amb el Pla Municipal, pel que a Ontinyent sempre es milloren les quanties d’estes ajudes”, destacava.

  El termini per sol·licitar les ajudes d’Ontinyent Rehabilita finalitza el 30 de juny i el de la Rehabilitació d’Edificis el 26 de juny, podent incloure’s actuacions que s’executen fins al 31 de desembre d’enguany. Al cas de l’Arru Habitatge s’estén a obres que s’executen fins a desembre de 2017. En tots els casos els interessats i interessades han d’anar a informar-se a l’edifici CREC, on se’ls explicarà quines són les opcions que tenen al seu abast per beneficiar-se d’estes ajudes. A la web municipal www.ontinyent.es també s’ha habilitat un apartat on s’amplia la informació.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -