520m2 amb la nova plaça de Sant Carles

Ontinyent compta des d’esta setmana amb una nova plaça de 520m2 al cor del Carrer Major. L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat les obres de la nova zona d’esplai front al CFPA de Sant Carles, que han suposat quasi quadruplicar l’extensió de la plaça preexistent, de 145 als referits 520 m2. Aquest espai ha estat visitat hui per l’alcalde, Jorge Rodríguez, qui destacava “la nova imatge d’aquesta zona, un canvi que suposa un nou i important pas per seguir revitalitzant el Carrer Major”, destacava.

La intervenció, pressupostada en 260.000 euros, i que serà inaugurada demà dissabte coincidint amb la cloenda de la campanya de dinamització comercial “Ontinyent al Carrer”, va requerir l’adquisició i enderroc de dos edificis en estat de ruïna al Carrer Maians en la zona confrontant a l’Escola per a Adults. El regidor de Territori, Jaime Peris, recordava que els immobles enderrocats “presentaven deficiències estructurals i de seguretat, i des del Govern d’Ontinyent vam decidir actuar en aquesta zona i aprofitar per dotar-la d’un punt d’encontre per a la ciutadania, amb una plaça en totes les lletres com la prevista en el planejament del centre històric Raval-Poble Nou”, assenyalava.

Peris recordava que aquest espai es troba també inclòs en l’ARRU (Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana), on l’Ajuntament havia d’invertir 300.000 euros per donar compliment a un conveni signat amb el Ministeri i la Conselleria. Esta actuació, afegida a la reurbanització del carrer Tomás Valls, permet donar compliment a eixe conveni, així com a les demandes del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible), que apuntava que el Carrer Major necessitava actuacions com aquesta per trencar la linealitat existent entre la Plaça de la Concepció i la Plaça Major.

Una de les principals novetats introduïdes en esta actuació ha estat la creació d’un jardí vertical que tindrà un modern sistema de manteniment, que permetrà optimitzar al màxim el consum d’aigua i avisar ràpidament de les seues necessitats de manteniment. A més a més, es compta amb una escultura proposada i dissenyada per la comunitat educativa del CFPA Sant Carles, a la que s’ha donat així la possibilitat de participar en la imatge final de la zona, a la que s’ha dotat també de nou arbrat, bancs, cadires, papereres i punts de llum estratègicament situats, a més d’una font amb quatre surtidors.

Jaime Peris destacava que “hem millorat la seguretat de la zona, donat compliment al conveni de l’ARRU i al PMUS pero sobretot allò més visible és que hem aconseguit un nou punt de trobada que permet que la llum i l’aire entren al Carrer Major, que estem treballant perquè recupere la vida i l’activitat”, manifestava.

Entre les accions empreses pel Govern d’Ontinyent per revitalitzar esta via als últims anys també es troben la dotació de serveis municipals (Policia Local, PROP, “Soterrani d’Idees”, oficina tècnica, Promoció Econòmica oficina de l’Emprenedor…), la retirada del bastidor de grans dimensions que va dificultar durant anys el pas per aquesta zona; la posada en marxa de bonificacions i ajudes a l’obertura d’establiments i arrendament de locals; o el canvi del sistema d’enllumenat dels carrers Gomis i Maians amb la introducció de lluminàries LED.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Bruja Avería i els Electroduendes aterren en Albaida

El llegat del creador de marionetes tan famoses com les de la Bola de Cristal, …