16/06/2024 - 16:42
Més

  L’IES Pou clar aposta per la formació Sociocultural i l’instal·lació i manteniment

  Altres notícies

  L’IES Pou Clar, ha apostat per dues rames de formació úniques a la comarca, com són les famílies de Formació Sociocultural i l’instalació i manteniment.

  Mostra de treballs realitzats per l’alumnat de mecatrònica a la Fira de l’estudiant 2018

  Quant a la família d’Instal•lació i Manteniment ofereixen, tres cicles formatius de grau mitjà i un de grau superior. Segons el seu responsable Ricardo Llàcer “són cicles amb un alt nivell d’ocupació no hi ha pràcticament atur. A més, cal la possibilitat de cursar la Formació Professional Bàsica en la especialitat de Fabricació i Muntatge”.

  Es tracta de la Mecatrònica, una disciplina recent a l’ambit acadèmic, però amb un gran potencial present i futur, ja que es basa amb els coneixements de mecànica i electrònica, juntament amb els desenvolupaments industrials amb l’implementació de robots i l’automatització de procesos en diversos sectors industrials.

  Per altra banda, en la família de Serveis Sociocultural i a la Comunitat, el cicle de Promoció d’Igualtat de Gènere, “un cicle recentment creat i que enguany ja tindrà la primera promoció titulada. El cicle de Promoció d’Igualtat de Gènere. Aquest suposa una novetat formativa que es consolida enguany al nostre centre. La societat actual requereix de sensibilització, conscienciació i accions concretes per avançar cap a la igualtat, i el nostre alumnat suposa un perfil professional idoni per atendre aquestes necessitats socials» ens explica la directora Inma Pla.

  La formació al cicle d’Atenció a Persones en Situació de Dependència té un gran èxit de matricules i seguiment, ja que aquesta titulació està molt demandada. A més, l’alumnat s’especialitza en tasques relacionades amb l’atenció a la dependència des de l’òptica pràctica, social i humana.

  Ambdós cicles estan basats en l’aprenentatge-servei, que és una proposta educativa que combina procesos d’aprenentatge i de serveis a la comunitat o d’atenció al públic en general, en projectes ben articulats en els quals les persones participants es formen treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-les.

  En eixe sentit, en els últims anys, el centre ha organitzat unes jornades per la iugaltat de gènere per tal que l’alumnat tinga la possibilitat de posar en pràctica allò que aprén durant la seua formació en un context real.

  Les instal·lacions

  L’Institut Pou Clar és un edifici de nova construcció, on també és Aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes i actualment l’institut és la seu comarcal dels exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià, que se celebren durant quatre dissabtes al matí del mes de juny i de novembre.

  També disposa de bons recursos pedagògics, instal·lacions i equipament per facilitar la tasca de l’ensenyament-aprenentatge, amb l’equipació de pissares digitals, ordinadors i projectors a totes les aules.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -