11/12/2023 - 17:48
Més

  45 entitats solidàries i ONGs confirmen participar en la Fira per la Solidaritat d’Ontinyent

  Altres notícies

  La periodista i investigadora Esther Vivas exposarà en una xerrada sobre el “costat fosc” del sistema alimentari

  Fins a 45 entitats solidàries i ONGs han confirmat ja la seua participació dissabte 10 de maig a la Plaça de Sant Domingo d’Ontinyent a la “Fira per la Solidaritat”. Es tracta d’una jornada on les associacions que desenvolupen accions en diferents camps vinculats a la solidaritat poden donar a conèixer al públic les seues iniciatives.

  La Fira, que arriba a la seua sisena edició, està coorganitzada enguany per primera volta pels Consells de Benestar Social i Cooperació d’Ontinyent, i comptarà enguany amb diversos atractius. Un d’ells serà la xerrada que oferirà prèviament (dimecres 7 de maig, 19:30 hores, Centre Cultural Caixa Ontinyent) la periodista i investigadora Esther Vivas, titolada “Què amaga el sistema alimentari actual?”, a la qual explicarà per què el sistema agrícola i alimentari no funciona, com es possible que milions de persones passem fam mentre diàriament es llancen tones de menjar, i què es pot fer per destapar el “costat fosc” de l’actual model de producció, distribució i consum d’aliments.

  El dia de la Fira, dissabte 10 de maig, la jornada començarà a les 11:00 amb un acte inaugural, que servirà alhora com a cloenda de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME), donant pas al joc de caselles “El camí cap a una educació inclusiva” amb la col·laboració de l’alumnat de l’Escola de Magisteri de l’Extensió Universitària d’Ontinyent, i a l’apertura de les parades de les entitats.

  A les 12:00 serà torn per a la contacontes Almudena Francés, amb les seues “Rondalles i Llegendes” a les 12:00 i “El Gran Jordiet” a les 18:30. A més a més, dues associacions aprofitaran la cita per commemorar els seus anniversaris: l’Associació de Donants de Sang “San Vicente de Paúl”, que fa 50 anys, i l’Associació d’Amics del Poble Sahrahuí de la Vall d’Albaida, que commemora el seu XX anniversari.

  Aquesta última entitat ha organitzat per a les 20:00 hores un acte de celebració que inclourà la lectura d’un manifest i l’actuació musical del grup saharià ”Fariti”, integrat per 4 components que portaran la música dels campaments de refugiats de Tindouf, un dels “plats forts” de la programació de la fira, que finalitzarà a les 21:30 hores.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -