‘Ontibàsket. Esport i Valors’: La Lliga EBA arriba a Ontinyent

0

S’ha fet esperar. Potser massa. El debut de l’Eset-Ontinet en Lliga EBA estava previst inicialment per al passat 3 d’octubre, però la Federación Española de Baloncesto (FEB) decidia per precaució ajornar les dues primeres jornades i iniciar la temporada directament en la tercera jornada, aquest cap de setmana. Així els nervis i les ganes de començar la competició s’han vist prolongats. Però per fi, aquest diumenge el pavelló d’Ontinyent tornarà a ser l’escenari on el primer equip del Club Martínez Valls Bàsquet es deixarà la pell. Ho farà contra el FC Cartagena CB, a les 18.30 hores, en un partit complicat amb el qui a priori sembla un dels millors equips de la categoria.

Així, el primer equip del Club Martínez Valls Bàsquet finalitza una pretemporada atípica, en la qual els jugadors s’han anat incorporant a poc a poc, amb l’ombra de la Covid-19 i en la qual també s’ha notat tants mesos d’inactivitat. Una circumstància que no ha sigut exclusiva de l’Eset-Ontinet sinó en la qual s’han vist la resta dels equips de la categoria. Un avantatge respecte a alguns dels rivals? La familiaritat. “Ens coneixem, el bloc es manté en la gran majoria respecte a les temporades anteriors, això és una cosa en la qual podem tenir avantatge” explica Nacho Castelló, capità de l’Eset-Ontinet.

Para Castelló, qui fa huit temporades que està al club ontinyentí, arribar a la Lliga EBA “era el meu objectiu personal, i amb el pas dels anys ho hem tingut tots al cap. No és fàcil i des de la directiva s’ha fet un esforç molt gran. El club està preparat i tots tenen eixa il·lusió que sempre he tingut jo” detalla. Per a Gonzalo Amador, jugador del planter pràcticament des dels inicis del club, també és un repte il·lusionant “ser un equip d’aquesta categoria és complicat, no només pel component físic de l’equip sinó també per les infraestructures i condicions. A mesura que han anat passant els anys ho vas veient més a prop, més assequible, és real i ara estem ací”.

Per a aquests dos jugadors el Club Martínez Valls Bàsket va donar un canvi molt substancial amb el fitxatge de Nico Sánchez com a entrenador de l’Eset-Ontinet i com a director esportiu del club. “Nico és una persona que sap de què va açò, que ho ha viscut, inclòs ha jugat la fase d’ascens a LEB Plata i ens transmet a tots eixe cuquet per entrenar i per competir cada partit” expliquen Castelló i Amador. Lluitar en cada partit ha sigut una cosa que els ha caracteritzat en aquestes dos últimes temporades. Així, tots dos confien que continue sent així, que tot l’equip es deixe la pell “per gaudir del que hem aconseguit i que el nivell d’EBA no siga anecdòtic”.

El capità és contundent “Ontinyent es mereix tindre el seu equip ací. S’està fent un molt bon treball des de baix. Açò és un premi per a l’equip, per al club i per a la ciutat” i afegeix “qui no afronte cada partit com una il·lusió i una oportunitat s’està equivocant”.

La il·lusió i les ganes estan. Ara cal mantenir-les. En aquest sentit Gonzalo Amador explica que “és la mateixa sensació que quan vam aconseguir ascendir a Nacional. Nosaltres estàvem en Autonòmica i pensàvem en el salt de nivell, i ara mira on estem. Evidentment veurem un salt de qualitat, però hem d’aconseguir asseure’ns”.

Aquest repte no fa xicotet a l’Eset-Ontinet. Aquest diumenge començarà l’aventura. Nacho i Gonzalo coincideixen en destacar que serà un partit complicat. Un equip fort, amb jugadors joves però també amb altres de fora o consagrats en la categoria, com potser Juanpe Jiménez, qui va aconseguir l’ascens a LEB Plata. “Un equip al qual va ser bonic veure-ho jugant i al qual nosaltres hem de posar-li-ho difícil perquè el públic puga gaudir més” declara Castelló.

Quant a la pressió, Amador admet que “és un equip molt fort, però segons hem anat entrenant i connectant eixa incertesa que pot provocar l’ascens s’ha anat transformant i hem anat agafant ganes de demostrar que nosaltres també volem i podem estar en aquest nivell. Hi ha motivació, hi ha ganes. Serà un bon partit” sentencia el jugador.

Per això, els dos veterans animen a les veïnes i veïns d’Ontinyent i els voltants d’apropar-se al pavelló municipal aquesta temporada. “Encara que mai hages vist un partit, quan estàs en un encontre d’aquestes categories acabes picant-te i t’ho passes bé. Els que de normal venen van a continuaran gaudint, i aquells que no ho han fet, ara poden descobrir la intensitat i la diversió que genera el bàsquet. El públic va poder veure professionals competint amb gent que ha vist sempre intentant ser professional, i això potser molt bonic”.

Publicitat