Més de 400 xiquets de tota espanya participaran a un campionat de Judo a Ontinyent

0

430 xiquets de 23 clubs de Judo de tota Espanya participaran aquest dissabte a Ontinyent a la primera jornada de la “Lliga Judito”, una competició organitzada per la federació de judo de la Comunitat Valenciana, a la que es comptarà també amb participants de Múrcia, Albacete i Catalunya. La cita esportiva era presentada pel President del Club organitzador, el Fon Do Kan Ontinyent, Paco Cano, i el Regidor d’Esports de l’Ajuntament, Pepe Pla, qui destacava que “amb la força dels clubs locals i l’empenta de l’Ajuntament donem a conèixer la ciutat i posem en valor el treball dels nostres esportistes amb esdeveniments com aquest”.

La jornada es desenvoluparà aquest dissabte dia 25, en jornada de matí a les 9:30 començaran els infantils, a les 11:00 els benjamins, i en torn de vesprada, els pre benjamins a les 16:00 hores i els alevins a les 17:30 hores. Paco Cano, que incidia en la importància de les facilitats donades per l’Ajuntament per a que la Federació opte repetidament per Ontinyent per organitzar competicions, explicava que dimarts dia 28 d’octubre es celebra el dia internacional del judo, “i per això ens hem posat en contacte amb la federació internacional, perquè aquest esdeveniment forme part dels esdeveniments commemoratius a nivell mundial, i que tenen com a lema destacar el valor de l’honor a l’esport. Ho hem aconseguit, i el nom d’Ontinyent i el club de judo Fon Do Kan formaran part dels registres de la Federació Internacional de Judo”.

Cano explicava que des de l’organització s’ha cursat invitació a estar present als judoques olímpics valencians Laura Gómez i Sugoi Uriarte, 5è a Londres 2012: “aprofite, per felicitar Ana Carrascosa per la medalla al mèrit esportiu concedida per la Generalitat Valenciana aquest 9 de octubre, i també Mónica Menenciano, bronze en els paralímpics repetint pòdium és els mundials celebrats a Estats Units aquest estiu. Tenim judoques de molt alt nivell i volem que també se’ls conega”, destacava.

Pepe Pla convidava felicitava al club Fon Do Kan per la seua tasca organitzativa, i destacava que afegia el regidor. “per a la regidoria d’esports és un plaer poder treballar colze a colze amb clubs com el Fon Do Kan. Estem d’enhorabona per una altra competició que portarà centenars de visitants, i convidem a la ciutadania a gaudir de l’esport en estat pur que és l’esport de base, i totes les emocions que transmet tant als participants com als espectadors”