Les 24 hores d’Ontinyent augmentaran els participants i les modalitats esportives

0

Les 24 esportives d’Ontinyent que tindran lloc aquest cap de setmana pensen superar els 2.100 participants de l’edició anterior a causa de la recuperació de modalitats com l’atletisme o les arts marcials, la novetat del màdel i el BMX o l’augment de les pistes de voleibol. Així ho anunciava el regidor d’Esports, Óscar Borrell, en la presentació d’aquesta festa anual de l’esport que organitza l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de nombrosos clubs esportius locals.

Borrell anunciava també que aquestes “24 hores esportives d’Ontinyent” retran homenatge al recentment desaparegut Juanvi Francés, secretari del club d’escacs local i “qui va estar molt involucrat en l’organització de les 24 hores” explicava el regidor. D’aquesta manera a l’inici de tots els esports es guardarà un minut de silenci en record de Francés. A més, abans de la marxa de BTT se celebrarà també 5 minuts de silenci en record de tots els usuaris de bicicleta que han patit algun accident o han perdut la vida a causa d’imprudències de part dels conductors de vehicles.

Abans de la presentació als mitjans de comunicació, el regidor mantenia una reunió, amb els representants dels clubs esportius locals que participaran, en la qual es detallava el dispositiu de seguretat que comptarà amb un centre mèdic, membres de Protecció Civil i agents de la Policia Nacional i Local. Per tal de garantir la seguretat tant d’esportistes com del públic, el regidor demanava, que a pesar d’habilitar-se diferents zones d’estacionament, la gent “vinga, en la mesura possible, a peu, ja que el poliesportiu està molt prop del centre urbà i caminar és una opció molt més saludable i respectuosa amb el medi ambient”.

Les “24 hores esportives d’Ontinyent” comptaran amb 22 modalitats entre les quals es trobaran pilota valenciana, bàsquet, balls de saló, escacs, futbol 7, futbol sala, tenis, BMX, màdel o voleibol, entre altres. En moltes d’aquestes competicions participaran esportistes procedents no només d’Ontinyent i poblacions properes, sinó inclòs d’altres províncies de la Comunitat Valenciana. Destacarà especialment la participació d’un dels campions d’Espanya i subcampió del món en frontenis, la qual cosa permetrà veure a Ontinyent una de les millors finals que s’han vist a la Comunitat Valenciana en aquest esport. Borrell ha agraït “la participació i implicació de tots els clubs locals sense els quals seria impossible l’organització d’aquest esdeveniment”.