La Gala de l’Esport d’Ontinyent donarà especial protagonisme a l’esport femení

0

La Gala de l’Esport d’Ontinyent donarà enguany especial protagonisme a l’esport femení, amb l’homenatge a les impulsores de la Sant Silvestre i la projecció de l’audiovisual “Campeonas invisibles”. La tradicional cita esportiva que tindrà lloc aquest divendres des de les 20:30 hores al Teatre Echegaray inclourà altra novetat, ja que per primera volta es premiarà a esportistes locals en clubs d’altres municipis.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, ha explicat respecte a les dones homenatjades que als 25 anys que acompleix enguany la cursa Sant Silvestre “estes 7 dones han estat una peça clau pel manteniment de la prova, assumint fins i tot íntegrament l’organització durant un periode de 3 anys en què no es va comptar amb el suport de l’Ajuntament”. Quant al reconeixement a esportistes locals que competeixen en clubs d’altres municipis, “és una novetat que pensem que és de justícia, perquè es tracta d’esportistes que defenen i difonen el nom de la nostra ciutat en altres llocs, i que han fet mèrits més que sobrats per a ser distingits”.

Així, enguany aquest guardó serà per Cristina Gandia, campiona del mon de rem indoor amb el club Universitat Alacant; Edgar Esteban, campió autonòmic de Motocross en la categoria MX85 amb el Motoclub RRR72 de Torrevieja; la ciclista campiona d’Espanya amb el Koryo Car Hyundai de València Sofia Rodríguez; i Maria Salvador, campiona de la copa d’Espanya amb el València Basket.

La Gala estarà presentada per Alfonso Soler i Mariate Micó, i inclourà la projecció del documental “Campeonas invisibles” sobre la realitat de la dona esportista a la Comunitat Valenciana. Borrell destacava la importància de l’impuls a l’esport femení des de la base, “primordial per tal d’aconseguir l’efectiva igualtat entre xiquets i xiquetes en tots els àmbits”, manifestava. Hi hauran distincions per a un membre de cadascun dels 28 clubs i entitats esportives participants, agraint-se per part del regidor el seu a l’organització d’aquest acte per part dels esportistes i clubs locals.

Font: Ajuntament d’Ontinyent