Una setmana d’activitats per celebrar el Primer dia Internacional de la Ciutat Educadora

0

Ontinyent serà una de les 480 ciutats pioneres a tot el món en participar a les activitats del I Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que tindrà lloc el proper dimecres impulsat per l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores). En concret la ciutat organitzarà del 30 de novembre al 7 de setembre a la Sala Gomis un complet programa d’activitats que inclou tallers, contacontes, dansa, coral, teatre o visites guiades, en la que participen dels 28 centres, entitats i associacions d’ensenyament reglat i no reglat del municipi.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, acompanyat de la tècnica d’Educació, Emilia Tortosa, ha presentat una iniciativa sorgida al si del Consell Educatiu Municipal per sumar-se a esta celebració internacional que arribarà a 34 països de 5 continents. Borrell explicava que “hem organitzat un programa d’activitats que és sols una mostra xicoteta de tot el que els diferents agents socials, culturals i educatius d’Ontinyent fan a la nostra ciutat, i que ens diu que la Ciutat Educadora en la que vivim la fem entre totes i tots”.

L’edil destacava que el projecte “Ontinyent, Ciutat Educadora”, impulsat i coordinat des de la seua regidoria, i la programació “Ciutats + educadores per a un món millor”, “no seria possible sense la implicació i el suport que estem tenint de totes i tots, començant pel nostre alcalde, Jorge Rodríguez; la Fundació Universitària Campus Ontinyent, i en particular a les becàries que han coordinat tot aquest programa d’activitats; i als 28 centres, entitats i associacions locals que han aportat un troset de tot el que fan, dia rere dia, per a educar-nos i que ara ho volen compartir amb nosaltres”.

A més dels instituts, col·legis, la Universitat, el Conservatori o l’EPA, també hi participen part acadèmies, escoletes o associacions, una participació de tots i totes que Emilia Tortosa destacava com a “molt enriquidora, i més tenint en compte que el concepte de ciutat educadora necessita de la participació d’estes entitats, perquè en ella hem d’estar totes i tots”.

La programació, començarà el 30 de no novembre a les 18:30 h amb la inauguració Mostra/ Exposició “Ontinyent, una Ciutat Educadora per a un món millor”, la lectura pública del Manifest per una Ciutat Educadora i una xerrada a les 19:30 h a càrrec del professor de la Universitat de València José Cantó titulada “Finlàndia-Itàlia: Dos països. Dos models d’escola”. La resta d’activitats inclouran xerrades, tallers, contacontes, taules rodones, representacions, o exhibicions, podent consultar-se a www.ontinyent.es/va/page/ciutateducadora