Ontinyent acollirà la propera setmana la presentació d’un “Projecte de Resolució de Conflictes” que pretén oferir als centres educatius de la ciutat eines per tal de millorar la convivència i generar igualtat des de la comunitat educativa.
El projecte, que es desenvoluparà a partir del mes de novembre i fins el dia 8 de març, ha estat elaborat per professionals del món de l’educació i acompanyat en tot moment per la regidoria d’Igualtat amb el suport de les regidories d’Educació i Cultura, a més de la col·laboració d’altres entitats com ara la Universitat de València, Caixa Ontinyent, el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, o el Casal Jaume I, entre d’altres.
Dilluns dia 21 de setembre es realitzarà la presentació del projecte per a professorat i educadors/es, monitors/es, integradors/es socials, psicòlegs/es i treballador/es socials; mentre que dimecres 23 de setembre serà la presentació per a AMPEs, en tots dos casos a les 17:30 hores al Campus Universitari d’Ontinyent (Av. del Comte de Torrefiel, 22). En tots dos casos es comptarà amb la presència dels regidors d’Igualtat, Cultura i Educació, Paula García, Alejandro Borrell i Óscar Borrell.
La iniciativa inclourà teatre-fòrums, contacontes, tallers tallers per a alumnat, jornades i activitats per a professors, educadors, alumnes, famílies i públic en general. Es comptarà amb companyies de teatre de Madrid (Col·lectiu Tres Social), Vila-Real (Col·lectiu Cultura Crítica) i Granada (Companyia Teatreverias), especialistes en teatre fòrum, educació popular i participació social. Tota aquesta tasca treballada tindrà posteriorment la seua culminació en una jornada de visibilització del treball realitzat als centres i associacions, que tindrà lloc el 8 de març, coincidint amb el “Dia Internacional de la Dona”, donant-se més detalls a les reunions que tindran lloc als propers dies.
La regidora d’Igualtat ha explicat que “aquest projecte pretén oferir l’oportunitat de generar dinàmiques de reflexió, sensibilització i acció, i poder així trencar amb dinàmiques masclistes i discriminatòries molt arrelades a la societat i que, dissortadament, arribem a veure-les ja com una situació normal i que es donen amb certa normalitat en la convivència entre els/les nostres joves”.
Per la seua banda, el regidor d’Educació apuntava que “Ontinyent, com a ciutat educadora, ha contemplat dins el seu projecte de ciutat donar suport a iniciatives de participació ciutadana i de coordinació educativa. Per això pensem que aquest projecte entra totalment dins dels eixos de treball i de futur per a la ciutat”, concloïa.