L’equip ‘IES l’Estació’ guanya la primera jornada d’empleabilitat

0
Estudiants de l'IES Jaume I d'Ontinyent

L’IES Jaume I d’Ontinyent va realitzar ahir divendres, 3 de febrer de 2017, la I Olimpíada de Empleabilidad. Una competició en la qual grups d’alumnes de Formació Professional van tenir com a objectiu ser l’equip amb major probabilitat d’incorporació al mercat laboral actual, en tan sols dotze hores i a través de proves reals i casos teòric-pràctics.

Aquesta és la primera vegada que es realitza una competició d’aquestes característiques a nivell nacional; en la qual alumnes de diferents especialitats de FP van competir realitzant una sèrie de proves creatives i diverses dinàmiques orientades a millorar la seua empleabilidad. Per a açò, van ser desenvolupant diferents proves reals que posteriorment van ser avaluades per docents i professionals. Després de la realització de les mateixes, cada equip va obtenir el seu una puntuació. L’equip de l’IES la Estació va ser el guanyador del premi i el vencedor d’aquesta primera edició de l’Olimpíada.

A més, el recentment guardonat Premi Nacional d’Orientació Acadèmica i Professional 2016 – Educaweb, Bernat Escala Martínez, va participar en aquesta I Olimpíada amb el seu projecte guanyador “Networking i habilitats socials en l’orientació professional i cerca de treball” mitjançant una de les proves a realitzar.

Per al coordinador d’aquesta I Olimpíada i docent de l’IES Jaume I d’Ontinyent, Fulgencio Sánchez Giménez, la finalitat d’aquest tipus d’accions és oferir mitjançant exercicis teòric-pràctics píndoles clau perquè els assistents aconseguisquen el seu primer treball en un breu espai de temps. “D’aquesta manera, ajudem als alumnes a millorar les habilitats en la cerca d’ocupació quan finalitzen els seus estudis i vulguen incorporar-se al mercat laboral”, cita el coordinador de l’Olimpíada.

La competició, batejada amb el nom de “Coneix, Millora i Triomfa”, va ensenyar als participants a posar en pràctica habilitats socials, comunicatives o de negociació i els va mostrar la importància del treball en equip i col·laboratiu. A més, tots ells van poder establir des de ja la seua primera xarxa de contactes professionals que els permetrà, a partir d’ara, iniciar-se en la pràctica de Networking.

L’IES Jaume I, pioner en l’organització d’aquesta Olimpíada de Empleabilidad, ha comptat amb la col·laboració dels centres educatius de FP de la ciutat, IES L’Estació i l’IES Pou Clar de la localitat.