L’àrea de menors i família posa en marxa l’edició dels “Espais Familiars” per al 2018

0

Les famílies d’Ontinyent ja poden inscriure’s a una nova edició dels “Espais Familiars”, un servei totalment gratuït per a famílies amb  xiquets i xiquetes de zero a tres anys, posat en marxa des de l’àrea de Política per a les Persones de l’Ajuntament, que enguany s’amplia   des de febrer a juny.

La regidora coordinadora de l’àrea, Sayo Gandia,  explicava que “es tracta d’un servei que pretén acompanyar a les famílies assistents en el seu creixement mitjançant la comunicació, l’intercanvi d’experiències i el joc amb els fills i filles. L’acollida ha tingut sempre molta acceptació, per aquest motiu s’ha ampliat el calendari”, assenyalava. Així, es realitzen trobades setmanals on els protagonistes són les criatures i la seua relació amb els tutors/es, es promou un vincle saludable a través del joc i es programen xerrades i tertúlies dirigides per professionals del món sanitari i educatiu.

La programació prevista inclou activitats variades com ara musicoteràpia, expressió artística i sensorial, psicomotricitat, o xerrades informatives per part de diversos professionals (psicòloga, pediatra, sexòleg…) així com algunes novetats com un taller d’alimentació saludable o un taller de cançons populars. Les treballadores de l’àrea de menor i família explicaven que “les novetats s’han introduït atenent les avaluacions realitzades per les famílies participants en l’edició anterior, per tal d’anar millorant i adequant el servei en tot allò possible”, assenyalaven.

Les sessions es realitzaran a l’Edifici UNED, en el Grup Ramón Llin del Barri de Sant Rafael, distribuint-se en  tres grups, segons l’edat dels menuts en el moment de la sol·licitud d’inscripció: de 0 a 1 anys Dilluns de 11’00 a 13’00 h; de 1 a 2 anys Dimecres de 18’00 a 19’30 h i de 2 a 3 anys Dimarts de 18’00 a 19’30 h.

La sol·licitud d’admissió als Espais Familiars es realitzarà del 15 al 19 de gener mitjançant instància general que es presentarà al Registre d’Entrada de l’Ajuntament d’Ontinyent o oficina PROP. La instància (Instància General de l’Ajuntament d’Ontinyent) pot descarregar-se a la web municipal i caldrà especificar, a més de les dades de la persona sol·licitant, les dades d’identificació del menor: nom i cognoms i data de naixement. Cada família podrà sol·licitar només plaça a un grup del programa.

Les admissions es realitzaran per sorteig de les sol·licituds rebudes al grup de 0 a 1 anys, mentre que als grups de 1 a 2 i de 2 a 3 anys tindran prioritat les famílies que van participar als Espais Familiars l’any 2017, mentre que la resta de places es sortejaran entre les sol·licituds rebudes. Les llistes de les famílies admeses i les de reserva es publicaran a partir del 29 de gener a la web municipal i al tauler d’anuncis de l’edifici de l’Ajuntament, podent ampliar-se la informació al telèfon 96.291.82.22 o a espaisfamiliarsontinyent@gmail.com

La regidora expressava el seu agraïment al treball que es realitza al programa “espais familiars” perquè és una manera de donar a conèixer tots els serveis que des del departament de serveis socials es realitzen per cobrir les necessitats de totes les edats de la població.