La Mesa de Formació Professional d’Ontinyent reuneix per primera vegada a l’administració autonòmica

La Mesa de Formació Professional, organisme depenent del Consell Educatiu de Ciutat, s’ha reunit a l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fomentar la Formació Professional. Per primera vegada, la reunió va comptar amb la presència de l’administració autonòmica representada per la subdirectora de Formació Professional per a l’Ocupació, Rosa López i la subdirectora General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació i Investigació, Pilar Micó. Pel que fa a l’àmbit local, van estar presents el regidor d’Educació, Óscar Borrell i el regidor de l’àrea de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda. A més, també van estar presents els directors dels tres instituts de la ciutat: IES L’Estació, IES Pou Clar i IES Jaume I, així com l’empresariat representats per COEVAL i ComerçIN.

Borrell explicava que “esta Mesa que compta amb tots els agents socials és el resultat de més de dos anys de treball que permetran obrir una línia d’acció i de diàleg amb l’administració autonòmica per unir esforços. Té la voluntat de continuar la línia d’acció impulsada des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament per a fomentar la FP”. Micó i López van destacar el treball realitzat per la Regidoria en impulsar l’FP i va fer una lloança a l’esperit de la Mesa FP per teixir sinèrgies i crear complicitats amb la Generalitat Valenciana per treballar en l’impuls de l’FP.

Aquesta setmana es commemora el dia Internacional de la ciutat educadora i segons contava el regidor “veiem fonamental en la tasca de l’impuls de l’FP celebrar una Mesa i que els agents autonòmics estigueren presents per atendre les demandes del teixit empresarial i dels IES de la ciutat alhora de treballar en dignificar els estudis conduents a una Formació Professional. En aquesta línia s’ha treballat des de l’Ajuntament amb la creació d’aquesta Mesa i en visibilitzar tots els estudis amb la Fira de l’Estudiant que serveix per mostrar tots els treballs d’FP”.

Una de les principals conclusions estretes d’esta reunió va ser la importància d’escoltar les necessitats del teixit empresarial per tal de crear una oferta formativa que s’ajuste a les necessitats reials del mercat laboral així com l’impuls de la Formació Professional Dual (FPD), que permet realitzar pràctiques des de l’inici de l’ensenyament dels coneixements teòrics. El regidor manifestava que durant la reunió va quedar patent la necessitat de dur a terme campanyes informatives per trencar amb la mala imatge que ha tingut la Formació Professional durant molts anys, ja que la crisi econòmica ha desvelat la necessitat del sector empresarial de comptar amb tècnics especialitzats.

Una de les primeres accions que va dur-se a terme per part de l’administració autonòmica és la publicació del mapa de la Formació Professional per a l’ocupació de tota la Comunitat Valenciana. De moment, està disponible l’oferta de tots els Centres de Formació, públics i privats, en els quals s’imparteixen les diferents especialitats de Formació Professional i Certificats de Professionalitat en les Comarques de l’Alcoià, Comtat i la Vall d’Albaida gràcies al mapa elaborat per l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local Alcoi-Ibi-Ontinyent (ACTAIO).

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent elabora 450 dossiers pedagògics personalitzats per a l’alumnat sense accés a internet

El Pla Pedagògic posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fer front als …