20/06/2024 - 23:32
Més

  La IV Universitat d’Hivern analitza les realitats socials a la Vall d’Albaida

  Altres notícies

  La IV Universitat d’Hivern d’Ontinyent analitzarà “les realitats socials a la Vall d’Albaida del segle XXI”. Aquest és el títol de la IV edició d’una iniciativa de la Universitat de València (UV) i la Fundació Campus Ontinyent que complementa els graus formatius que s’ofereixen a la ciutat, i que enguany inclou quatre seminaris: “magisteri i educació”, “economia”, “història” i “activitat física, esport i salut”.

  Des de hui i fins el proper divendres tenen lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent 15 conferències i taules redones coordinades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV, que eren presentades hui en un acte al qual el President de la Fundació Campus Ontinyent i Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que en matèria de promoció d’Ontinyent com a ciutat universitària “ens queda molt per fer i és un camí llarg, però també es molt el camí que s’ha fet i s’ha d’agrair a el treball de l’equip deganal de la Universitat de València, la Fundació Universitària i tots els seus patrons”, assenyalava. El primer edil recordava en aquest sentit que “gràcies a aquest treball estem complint amb el triple objectiu que ens vam marcar en iniciar la legislatura: comptar amb més i millors infrastructures, augmentar les titulacions adaptant a més l’oferta a la demanda, i organitzar activitats complementàries com aquesta IV Universitat d’Hivern”, afegia.

  El Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla destacava per la seua banda que estes jornades “estan ja plenament consolidades, han crescut en oferta i seminaris, segueixen apostant per la gratuïtat i la formació universal, se centren en temàtiques vinculades al territori i han comptat amb el treball i la implicació de molta gent”. Hermosilla incidia en què la Universitat de València “demostra amb activitats com aquesta la seua militància en el territori, aprofitant una plataforma com la Fundació Universitària, que és un exemple de manual d’implicació i treball conjunt”.

  El cap de Secretaria i Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, qualificava les jornades de “autèntic referent formatiu, com a mínim, per a tota la comarca”, amb una programació que enguany “té en compte totes les expectatives de la nostra gent dins i fora del Campus d’Ontinyent, perquè la Universitat ha d’estar oberta a tots”. Ortiz coincidia en assenyalar que el treball fet als últims anys “ha permès aconseguir el que podria semblar impensable, amb noves infrastructures i titulacions, 1000 alumnes i tot un seguit de projectes i activitats. Avançar tant tot i les circumstancies en les que ens hem trobat, el que demostra que totes les dificultats es poden superar si hi ha un projecte comú d’interès general i tots treballem per ell”, destacava.

  Després de la presentació de la jornada, s’ha donat pas a conferencia inaugural titolada “Competitivitat i model social” a càrrec de Vicent Soler, Degà de la Facultat d’Economia de la UV, en una jornada dedicada al Seminari d’Economia que comptava també amb les conferències “Crisi económica als districtes industrials del País Valencia” a càrrec del profesor d’Economia Rafael Boix; “L’impacte de la crisi económica en l’economia espanyola. Un enfocament territorial” de la profesora del Departament de Geografia “Mª Dolores Pitarch; i “Algunes reflexions sobre el present i futur econòmic d’Ontinyent i La Vall d’Albaida”, a càrrec del Secretari General de COEVAL, Vicent Donat, concloent la jronada amb la taula rodona “Reflexions al voltant de l’economia de La Vall d’Albaida”.

  Demà dimarts serà torn per als Seminaris de Magisteri i Educació, pel matí, i d’Història, per la vesprada, amb la taula rodona “les conseqüència del procés de privatizació de l’educació” a les 11:30 hores, moderada per la sociòloga Sandra Obiol; la conferencia “Arqueología a La Vall d’Albaida” a les 18:00, a càrrec del Director del museu MAOVA, Agustí Ribera; i la conferencia “El primer franquisme a La Vall d’Albaida, 1939-1959” impartida per Antonio Calzada, del Departament de Didáctica de les Ciències Experimentals i Socials de la UV. Tots els actes són gratuïts i oberts al públic en general.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -