Jorge Rodríguez felicita l’ontinyentí Manuel Palomar pel seu nomenament com a nou rector de la Universitat d’Alacant

0

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha felicitat el catedràtic ontinyentí pel seu nomenament com a nou rector de la Universitat d’Alacant. La felicitació era realitzada personalment pel primer edil aquest matí, poc després que la Junta Electoral proclamara el resultat de les eleccions d’ahir dimarts, confirmant que Palomar havia estat el guanyador de les eleccions a rector de la Universitat d’Alacant, amb prop del 70% dels vots de professors, estudiants i personal i el recolzament de la majoria de tots els estaments de la comunitat educativa d’una institució que compta amb 30.000 alumnes.

En paraules de l’alcalde, “la presencia d’un ontinyentí al capdavant d’una institució com la Universitat d’Alacant ha de ser sempre motiu de satisfacció tant per al Govern d’Ontinyent com per tota la ciutadania”. Jorge Rodríguez ha estat convidat pel propi Palomar a l’acte de proclamació com a nou rector de la Universitat d’Alacant que es produirà a la segona quinzena de maig. Per la seua banda, el nou rector ha agraït a l’alcalde d’Ontinyent que haja estat una de les primeres autoritats valencianes en felicitar-lo, i més en ser l’alcalde del seu poble.

Manuel Palomar, nascut a Ontinyent a 1964, és catedràtic del departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d’Alacant. Des de l’any 2005 i sota els mandats de l’últim rector, Ignasi Jiménez Raneda, Palomar va ocupar el càrrec de vicerector de Recerca, Desenvolupament i Innovació, lloc del qual va haver de dimitir per concórrer en aquestes eleccions al Rectorat Doctor i llicenciat en Informàtica per la Universitat de València, ha treballat com a professor de la Universitat d’Alacant des de 1991 i com a director del departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics entre 2000 i 2004. També va ocupar el lloc de secretari del departament de Tecnologia Informàtica i Computació entre 1994 i 1995.

Palomar va presidir la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de l’R + D + i entre 2007 i 2009, va ser vocal de la junta directiva de la Confederació de Societats Científiques d’Espanya (COSCE) des de 2004 i president de la Societat Espanyola per al Processament del Llenguatge Natural entre 1996 i 2006.

Publicitat