20/05/2024 - 4:59
Més

  Exposició sobre polítiques d’igualtat i estudis de gènere en la UV

  Altres notícies

  El Campus universitari d’Ontinyent acull des de hui l’exposició “Les polítiques d’igualtat i els estudis de gènere en la UV”, una mostra organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València en col·laboració amb l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona i la Unitat d’Igualtat.

  La mostra, que compta amb 23 panells té com a objectiu donar a conèixer la formació i la recerca en gènere existent en la Universitat de València, així com les polítiques d’igualtat que s’implementen en la institució acadèmica.

  La mostra, que arriba per complementar les activitats que impulsa l’Ajuntament al voltant de la “Setmana de la Dona”, era visitada en la seua jornada inaugural per la 1ª tinent d’Alcalde, Rebeca Torró; el regidor coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris; el regidor d’Educació, Óscar Borrell; Jorge Hermosilla, Vicerrector de Participació i Projecció Territorial; i José Cantó, en representació de la Facultat de Magisteri.

  Rebeca Torró agraïa a la Universitat de València la cessió de la mostra, ja que “per al Govern d’Ontinyent el foment de les polítiques de gènere és una qüestió transversal a tots els àmbits de la societat, però la importància de les universitats pensem que es clau per la seua tasca formativa en la ciutadania. I com a mostra, hui mateix la profesora Gabriela Moriana reforça esta idea amb una formació sobre Igualtat a l’alumnat d’Unisocietat”, explicava.

  Jorge Hermosilla, qui destacava el treball de les comissàries de la mostra, Ester Barberá, directora del Institut Universitari d’Estudis de la Dóna, i Carmen Tomás, directora de la Unitat d’Igualtat, exposava que a través dels diferents panells “es mostren els projectes i les línies d’investigació dutes a terme per l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona des dels anys 70 fins a l’actualitat, la formació tant de grau com de postgrau i les publicacions, congressos i altres activitats. A més, l’exposició serveix per a rendir tribut al treball diari de promoció de la igualtat entre sexes que diàriament realitzen les dones des de la universitat, tant investigadores com a docents o estudiants”.

  La mostra presenta, a més, la labor que du a terme la Unitat d’Igualtat per fer efectiu el dret d’igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes. Es detallen els diversos programes aprovats per a impulsar les polítiques d’igualtat en la UV i s’explica el treball de l’Observatori d’Igualtat, “una eina clau per a fer visibles les desigualtats entre sexes en l’àmbit universitari”, manifestava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -