Experts en economia, educació i territori debatran a Ontinyent sobre “la sostenibilitat com a repte” dins la III Universitat d’Hivern d’Ontinyent, que tindrà lloc a la ciutat del 25 al 29 de novembre. Es tracta d’una iniciativa de la Universitat de València i la Fundació Campus Ontinyent que complementa els graus formatius que s’ofereixen a la ciutat, i que enguany inclou tres seminaris que abordaran la sostenibilitat des de diverses perspectives i que comptaran amb la col•laboració de l’Institut d’Estudis de La Vall d’Albaida i Campus Sostenible.

Presen3aUniHivernOntiEl President de la Fundació Campus Ontinyent i Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que “per a que Ontinyent siga una ciutat universitària no és suficient comptar amb els graus universitaris, sinó també amb activitats formatives complementàries que fomenten una mirada multidisciplinar a la realitat que ens envolta i una estima al coneixement”. El primer edil ontinyentí realitzava estes declaracions en l’acte de presentació d’estes jornades, al qual acudien hui també el Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i el professor de la Universitat de València José Cantó, coordinador de les jornades junt als també professors José Pla Barber i Emili Casanova.

La Universitat d’Hivern, que amplia de 3 a 5 dies la seua durada, inclourà enguany 10 conferències, 2 taules rodones i 2 visites guiades, repartides en tres seminaris sobre “Educació i Sostenibilitat”, “Sostenibilitat a La Vall d’Albaida”, i “Economia i Sostenibilitat”, estant les conferències a càrrec de docents de la Universitat de València i comptant les taules rodones amb la participació de diversos agents socials. El Vicerector Jorge Hermosilla destacava que la sostenibilitat “és un tema d’interès de sempre, no és cojuntural”, però tot i això “ara és a més un moment especialment per reivindicar-la, perquè estem en un moment de canvi de paradigma, un moment al qual s’ha de canviar per a millorar, i aquest canvi ha de ser sostenible”. Hermosilla posava de relleu la gratuitat d’estes jornades i el fet que estiguen obertes a tot el públic en general, “donant compliment així a la vocació de la Universitat de València de fomentar la formació universal, aprofitant les facilitats que donen l’Ajuntament d’Ontinyent i la Fundació per a acostar-nos al territori i a la societat civil amb majúscules”, destacava.

Des de la coordinació de les jornades, José Cantó destacava per la seua part que el de la sostenibilitat “és un tema molt complexe i transversal, un extrem que s’ha tractat de plasmar en la programació que es presenta”, a la qual hi haurà activitats dedicades a la sostenibilitat financera, a la sostenibilitat del medi natural, i també a la sostenibilitat del medi social.

L’alcalde d’Ontinyent recordava que l’entrada a la Universitat d’Hivern estarà oberta a tots i totes i convidava a la ciutadania d’Ontinyent i les comarques veïnes a acudir a unes jornades “gratuïtes, molt interessants, i de les quals de segur podrem aprendre molt”, destacava.