Dos alumnes del col·legi La Milagrosa d’Ontinyent han estat guardonats amb el tercer premi de la desena edició del concurs de Programació amb l’eina App-Inventor. Aquesta activitat esta englobamda dins de la programació “Joves consciència” del campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), i on han participat un total de 188 estudiants de 13 centres educatius entre els quals es troba Ontinyent.

En l’edició d’enguany, que s’ha celebrat en format on-line, el protagonisme de la temàtica ha tingut un caracter social, i han participat estudiants de 3r i 4t d’ESO, cicles formatius de grau mitjà, grau superior i batxillerat pertanyents a la família professional d’informàtica i comunicacions.

El projecte presentat pel Col·legi la Milagrosa portava el nom “Guia dels vagues per salvar el món”, presentada per Érik Sanfélix i Dani Calabuig. Una app per conscienciar als usuaris de quines accions cal dur a terme per poder complir amb els objectius de desenvolupament sostenible.

El concurs, que organitza el Grau en Enginyeria Informàtica i el Doble Grau en ADE i Enginyeria Informàtica d’aquest campus, compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació, i la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, signada amb l’ajuntament. També col·laboren les empreses tecnològiques Sollutia i Aures Tic.