728×90 caixa onti
Home > Educació > Carmen Ruíz Repullo parla sobre educar en igualtat per evitar la violència masclista a la Vall d’Albaida

Carmen Ruíz Repullo parla sobre educar en igualtat per evitar la violència masclista a la Vall d’Albaida

La sociòloga, Carmen Ruíz Repullo, destaca que educar en igualtat a xiquetes i xiquets és imprescindible per evitar la violència masclista a les I Jornades d’igualtat i coeducació: una necessitat per transformar la societat”. Aquestes jornades, organitzades pel Cefire de Xàtiva amb la col·laboració de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, es van celebrar aquest dilluns i dimarts al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Un centenar de persones, entre professionals i públic en general, van participar amb l’objectiu de reflexionar i tomar consciència sobre la violència de gènere en l’àmbit educatiu i aconseguir ferramentes per a revertir aquesta situació.

El conseller de Benestar Social de la Mancomunitat, Jaime Peris, donava inici a aquestes jornades i destacava la necessitat de “canviar un sistema totalment androcèntric en el qual tot està pensat en funció dels homes. Una assignatura com ‘Educació per la Igualtat’ és absolutament necessària, però no és prou, s’ha de coeducar des del naixement per a trencar els estereotips”. Peris incidia també en “la importància que se celebren jornades com aquesta per a continuar formant al personal docent i a les famílies i aprofundir en el concepte d’igualtat entre dones i homes per a canviar la societat”.

A la primera sessió de les jornades també es va comptar amb les intervencions del director del Cefire Xàtiva, Antonio Pérez; la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca; i el subdirector general de Formació del Professorat de la Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació, Pedro Sigler. A continuació arribava el torn de Carmen Ruíz Repullo i la xerrada “Educar en Igualtat. Escoles lliures de violència masclista”. En finalitzar la ponència es va obrir un torn de paraula en el qual les persones assistents van poder intercanviar impressions.

Dimarts van continuar les jornades amb la intervenció “Els reptes de la coeducació, una aproximació legislativa al marc de la coeducació” a càrrec de Teresa Mollà, experta en la matèria i formadora de professorat. En aquesta xerrada es va fer un repàs al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. Per finalitzar els centres de secundària CIP FP Batoi d’Alcoi i CEIP La Solana d’Ontinyent van fer una exposició de bones pràctiques en actuacions coeducatives i preventives de violència de gènere als centres educatius.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’IES L’Estació i la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport participen en unes jornades de Biomecànica

Els dos centres educatius celebren el Dia Internacional de la Biomecànica, un esdeveniment mundial i simultani en altres països.