21/07/2024 - 0:51
Més

  “Tèxtil Ontinyent” per a marcar la diferència en la producció de màscares

  Altres notícies

  Les primeres màscares Tèxtil Ontinyent acaben d’eixir de la confecció i prompte seran repartides entre la ciutadania. Es tracta de màscares higièniques o de barrera reutilitzables i llavables que han sigut fabricades sota la norma UNEIX 0065:2020. L’Ajuntament d’Ontinyent ha etiquetat les primeres 40.000 màscares sota la marca Tèxtil Ontinyent, el segell de qualitat que acompanyarà el clúster industrial del tèxtil sanitari que aquest dijous es presenta a la ciutat.

  Ontinyent i l’Associació Tèxtil Valenciana (ATEVAL) uneixen els seus interessos socials i empresarials mitjançant un conveni per dos anys i un import global de 300.000 euros que té com a objectiu ajudar a les fàbriques tèxtils i de productes afins d’Ontinyent a reorientar la seua producció cap al creixent negoci de les màscares, els epis i la seua indústria auxiliar. “Havíem parat la nostra producció habitual per falta de comandes, però la fabricació de màscares reutilitzables ens ha permés traure del ERTE a desenes de treballadors”, ha apuntat el president de Ateval i amo de Cotopur, Càndid Penalba, una de les primeres empreses que es va passar amb èxit a la màscara i la bata sanitària.

  I és que empreses tèxtils centrades fins abans de la crisi en la fabricació de mantes, tapisseries, cobertors o de fongues de sofàs han resistit el colp a força de confeccionar material sanitari. Ara, a més, amb la creació del clúster obtindran ajudes directes d’Ontinyent per a la certificació i homologació de productes, assessorament i formació, i coneixeran més de prop el món tèxtil sanitari visitant la fira internacional Medica, a Düsseldorf.

  La marca Tèxtil Ontinyent no sols pretén aglutinar a les empreses radicades a Ontinyent, sinó que vol convertir-se en un segell distintiu enfront del devessall de tèxtil d’altres latituds i de menor qualitat. “Relacionar a Ontinyent amb el tèxtil no és difícil i creiem que s’embene només, però en el cas del tèxtil sanitari és una línia de negoci nova per a les nostres empreses”, ha assenyalat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. El munícipe ha subratllat l’aposta de l’ajuntament per reforçar la seua indústria donant suport a la creació d’un clúster: “uns altres cuiden els seus passejos i les seues platges; nosaltres la nostra indústria”, ha recalcat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -