Reunió entre CECOVAL, Diputació, COEVAL i Comerç In per buscar un major impuls al comerç provincial

0

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat que “el comerç tindrà una línia específica per a accions en els municipis valencians”, durant la reunió que ha mantingut amb la Junta Directiva de la Confederació d’Empresaris del Comerç Valencià (CECOVAL) a Ontinyent.

Durant la primera reunió mantinguda per la patronal autonòmica del comerç en la capital de la Vall d’Albaida, el president de la Diputació i alcalde d’Ontinyent ha fet referència a les experiències d’altres corporacions provincials en matèria comercial, en les quals s’ha basat la Diputació de València per posar en marxa accions comercials que puguen ser “efectives”.

En aquest sentit, Rodríguez ha avançat que “hi haurà ajudes per a plans comercials concrets i també per a enfortir i incentivar les activitats de les associacions comercials de les comarques valencianes”. Aquesta mesura s’emmarca en els plans de la Corporació en matèria de dinamització econòmica dels municipis, junt amb les millores en els polígons industrials per a atraure empreses i crear llocs de treball.

En paraules de Jorge Rodríguez, “on hi ha comerç hi ha vida, relacions socials i un foment de la ciutadania”. El president de la Diputació s’ha expressat així en una trobada en la qual han estat presents la presidenta de CECOVAL, Isabel Cosme, el president de COEVAL, Rafa Pla, el regidor de Promoció Econòmica d’Ontinyent, Pablo Úbeda, i el president de Comerç In, Rafael Vaello.

En la trobada, els membres de CECOVAL, encapçalats per la presidenta de la patronal autonòmica, Isabel Cosme, li han traslladat al president de la Diputació les necessitats i prioritats del sector, amb la finalitat de potenciar vincles i afavorir un major impuls del comerç de proximitat dels entorns urbans de la província, atès que suposa un dels principals motors de l’economia valenciana.

Els representants de la Confederació han posat de manifest que “el comerç exerceix una funció social i de cohesió del territori, sent part fonamental dels municipis, motiu pel qual es fa necessari potenciar línies de col·laboració, ja que la Diputació aglutina als ajuntaments i pot servir d’interlocutor amb els diferents consistoris”.

En aquesta línia, des de CECOVAL es planteja la possibilitat de dotar de major suport i ajudes a les associacions empresarials de comerç, igual que duen a terme altres corporacions de la resta de províncies d’Espanya, perquè d’aquesta manera s’afavorisca l’impuls d’accions de dinamització, promoció i innovació que milloren la competitivitat dels diferents municipis.

Font: Diputació de València

Publicitat