12/06/2024 - 21:23
Més

  Ontinyent haurà d’abonar el servei extra de recollida selectiva a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  Altres notícies

  El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sentencia a favor de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida en el litigi amb l’Ajuntament d’Ontinyent sobre el pagament del servei addicional de recollida selectiva prestat des del 2016. D’aquesta forma, la sala contenciosa administrativa exigeix al consistori el pagament de les factures reclamades per l’ens comarcal que ascendeixen a 67.782 euros així com els 1.200 euros de les costes judicials.

  En total, es tracta de catorze factures emeses entre el 22 de novembre de 2016 i el 9 de juliol del 2020 corresponents a una tercera recollida setmanal d’envasos lleugers, i paper i cartró que el ple de l’Ajuntament d’Ontinyent va acordar de retornar a la Mancomunitat el 26 de desembre del 2019 amb el vot a favor de La Vall Ens Uneix i l’abstenció de PP i Compromís. Així, el TSJCV corregeix el Jutjat contenciós administratiu número 3 de València que en primera instància desestimava la demanda presentada per l’ens comarcal.

  La nova sentència considera que “no és un fet controvertit que el servei que ha originat l’emissió de les factures (la recollida amb una periodicitat superior a l’existent amb anterioritat) ha sigut prestat al referit Ajuntament” i, per tant, no assumir el pagament “comportaria necessàriament un enriquiment injust” per part de l’Ajuntament d’Ontinyent contrari a Dret. Igualment, el text condemnatori fonamenta que els ingressos rebuts per la Mancomunitat d’Ecoembes “no financen tot el cost del servei” per la qual cosa l’impagament suposaria un perjudici econòmic per a l’ens que aglutina els 34 municipis de la comarca.

  De fet, des de fonts de la Mancomunitat, es mostra la “satisfacció” per aquesta decisió del TSJCV que “confirma el greuge comés a l’ens comarcal per l’Ajuntament d’Ontinyent i l’obliga a reparar-lo”. És més, d’aquesta forma “es reverteix el que pretenia l’equip de govern de la capital que les localitats més menudes assumiren un cost del municipi de major població quan el sentit de l’entitat és precisament l’oposat: la solidaritat mútua i, especialment, des de les ciutats més grans cap als pobles més menuts per a aconseguir una major unió al si de la Vall d’Albaida”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -