20/07/2024 - 23:07
Més

  Represa d’Urgència de les Obres del Nou Hospital d’Ontinyent

  Altres notícies

  Després d’un llarg i desafiador camí que ha durat quatre anys i ha estat marcat per la pandèmia de la COVID-19, les obres pendents del nou Hospital d’Ontinyent a la Vall d’Albaida es reprendran amb caràcter d’urgència. Aquesta acceleració arriba després de l’anunci del president Carlos Mazón, qui s’ha compromès a tenir el nou centre sanitari “en estat de revista” durant els primers mesos de 2024.

  Les obres de l’hospital, que van començar al maig de 2019 amb una previsió inicial de finalització en 36 mesos, han experimentat canvis importants al llarg del temps. Inicialment, el pressupost era de 30,5 milions d’euros, però aquesta xifra ha augmentat constantment. En 2021, l’aleshores consellera de Sanitat, Ana Barceló, va anunciar que les instal·lacions acollirien el nou Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE), i el cost s’havia elevat a 38,4 milions d’euros.

  Aquesta primavera, just dues setmanes abans de les eleccions autonòmiques i municipals, l’antic govern va aprovar una modificació del contracte d’execució de les obres per a incloure una ressonància magnètica i adaptar la distribució arquitectònica a noves unitats no previstes. Aquesta decisió va suposar un augment addicional de 3,7 milions d’euros en el pressupost, portant el cost total del nou hospital a 42,1 milions d’euros, més d’un terç per damunt del pressupost inicial.

  La represa de les obres i la seva urgència es van desencadenar després d’una reunió urgent del Consell Jurídic Consultiu al mig d’agost, coincidint amb el compromís públic de Carlos Mazón amb Ontinyent un mes abans. Aquesta decisió ha estat rebuda amb entusiasme per la comunitat local, ja que el nou hospital promet millorar significativament la prestació de serveis sanitaris a la comarca i proporcionar una atenció mèdica de qualitat. Amb aquesta nova acceleració, els ciutadans d’Ontinyent podrien veure una millora substancial en la seva assistència mèdica en els propers anys.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -