29/01/2023 - 7:50
Més
  IniciEconomiaPresenten la primera Comunitat Energètica Local d’Ontinyent

  Presenten la primera Comunitat Energètica Local d’Ontinyent

  El Centre Cultural de Caixa Ontinyent va acollir la presentació pública de la recentment constituïda Comunitat Energètica Local (CEL) d’Ontinyent. A la mateixa van assistir a més de nombrosos ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent, el seu Alcalde, Jorge Rodríguez , la Directora General de l’IVACE, Julia Company i el President de la CEL d´Ontinyent, Jordi Sarrió. Igualment van assistir els Regidors del Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, de Sostenibilitat i Pablo Úbeda, de Promoció Econòmica. Destacar que els Presidents de COEVAL i ATEVAL Vall d´Albaida, Javier Cabedo i Rafael Lurbe, també van ser presents, així com Joaquín Más, Director General del Grup ENERCOOP(la matriu del qual és la Cooperativa Elèctrica de Crevillent).

  L’Alcalde i la Regidora de Sostenibilitat van destacar en l’obertura de la presentació el treball dut a terme des de fa un any pels promotors de la CEL d´Ontinyent, junt a COEVAL i ATEVAL Vall d´Albaida, treball que sempre ha comptat amb el suport del Ajuntament d´Ontinyent i que ha permés poder fer realitat que Ontinyent siga un dels primers municipis de la Comunitat Valenciana a posar en marxa una CEL amb el que està suposa d’innovació en la forma de gestió de l’energia en el municipi, en basar-se en una gestió amb protagonisme ciutadà de les energies renovables, partint inicialment de facilitar l’accés als ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent a l’autoconsum col·lectiu i compartit procedent d’energia solar.
  Per la seua part la Directora General de l’IVACE va posar en relleu la ferma aposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per l’autoconsum col·lectiu i les CEL com a eina per a articular-ho.

  La Comunitat Valenciana a través de l’IVACE aquesta a nivell nacional entre les més proactives en el seu compromís per socialitzar fent accessibles les energies netes per mitjà de figures com la CEL. Va destacar que Ontinyent per mitjà de la CEL d´Ontinyent ha sigut el municipi de la Comunitat Valenciana en el qual més projectes han sigut aprovats en la recent convocatòria pública, projectes que es troben ja actualment en fase d’execució.

  Finalment el President de la CEL d ´Ontinyent, al costat d’Alejandro Micó i Rafael Gisbert, que també formen part de l’equip de la mateixa com a promotors, duc a terme una presentació de la mateixa centrada en els objectius energètics, mediambientals i socials per als quals naix i va agrair el suport rebut per les entitats presentes en la seua presentació publica, així com a Caixa Ontinyent que com a entitat financera amb arrels locals també està fent costat a la mateixa amb la creació d’un finançament en condicions especials tant per a la CEL d´Ontinyent com per als ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent que formen part d’aquesta.
  Després de la intervenció de l’equip promotor de la CEL d´Ontinyent es va obrir un torn de preguntes que va realitzar el públic assistent a la presentació per a aclarir les qüestions que es volgueren, qüestions que van ser ateses i després de les quals es va remetre a ampliar la informació que es necessite de la mateixa per a formar part d’ella a través del seu web: celontinyent.com i en les xarxes socials de la Comunitat Energètica Local d´Ontinyent.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit