Ontinyent rep en 3 mesos 376.000 euros de 22 subvencions atorgades per concurrència competitiva

0

L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut als últims 3 mesos un total de 376.000 euros en 22 subvencions convocades per diferents administracions i organismes públics, principalment la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, ha explicat que es tracta de subvencions convocades pel sistema de concurrència competitiva, “és a dir, no són ajudes ordinàries que et pertoquen, sinó que es presenten projectes per part dels ajuntaments i entitats, i aquells que es determinen com a millors són els que reben les aportacions econòmiques”.

En paraules d’Enguix, “són projectes per a accions concretes, que estan al marge de les grans subvencions com les del Pla Edificant o el 1’5% Cultural, però que no per això deixen de ser importants, i més quan al seu conjunt sumen xifres com aquesta”, manifestava. Entre les més elevades d’estes 22 ajudes apareixen una subvenció de 86.374’97 euros per a fomentar acords territorials en matèria d’ocupació; 66.949’42 euros per a suport educatiu i activitats extraescolars; 48.412’45 euros per a la contractació de persones majors de 30 anys; 40.868’06 euros per al manteniment del Gabinet Psicopedagògic Municipal o 30.000 euros per a la programació cultural municipal.

Altres ajudes són per al foment de les arts escèniques (22.270 euros); promoció del comerç i l’artesania (10.080 euros); les millores en la conservació, exposició i seguretat del patrimoni moble (10.000 euros); el voluntariat ambiental en prevenció d’incendis (10.000 euros); el foment de la transparència i accés de la ciutadania a la informació pública (7.500 euros); o la implantació d’un punt d’informació ciutadana per a tràmits administratius (4.500 euros), entre d’altres.

La regidora explicava que al seu conjunt “són actuacions que sumen en totes les àrees, en millora i foment de l’ocupació, la cultura, l’educació, la promoció turística, els esports o la transparència. Subvencions que són fruit d’un treball rigorós i efectiu per part de les diferents regidories i departaments municipals implicats en la presentació dels projectes i la realització de gestions, als quals felicitem”, manifestava. Natàlia Enguix afegia que “és evident també que estes ajudes arriben perquè l’actual govern a les institucions valencianes ha acabat amb el clientelisme d’altres èpoques i concedeixen ajudes als projectes més treballats, i ens hem de felicitar perquè entre ells puguen estar els nostres”, concloïa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.