23/07/2024 - 11:31
Més

  Ontinyent estén les ajudes del programa ARRU a noves zones del Centre Històric

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha ampliat l’àmbit de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) previst inicialment, per arribar a noves zones del Centre Històric. Després de complir-se el termini de presentació de sol•licituds i no esgotar-se el pressupost ni la quantitat de vivendes beneficiàries del pla, la Conselleria ha acceptat la sol•licitud de l’Ajuntament d’ampliar el programa de rehabilitació des de les 12 illes i 330 parcel•les inicials fins a arribar a 22 illes i 560 parcel•les, sempre en el Casc Històric. Així, s’obri un segon període de sol•licituds fins a arribar-se a la xifra de 66 vivendes que l’ARRU contempla rehabilitar (en resten 10) fins a 2018.

  Així, l’àmbit inicial d’actuació contemplava la Placa Major, carrers del Regall, Ravalet, Sant Jaume, Tomas Valls, plaça Santo Domingo, carrers Santa Rosa, Cantalar de Sant Carles i marge dret del riu Clariano i Placa de Baix, que incloïa totes les parcel•les que donen a esta plaça. L’ampliació abasta el carrer Sant Jaume fins al carrer La Llosa, aaquest mateix carrer, el d’Amunt i la Morereta fins a plaça de Sant Domingo. També s’amplia l’actuació en el carrer Santa Rosa, sumant el tram d’aquesta via fins a la confluència amb el carrer Alcalde Paco Montes, el carrer del Delme i Trinquet de Maians, així com els carrers des de Trinquet fins a la Placa de Baix.

  Per altra banda, la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el regidor de Territori de l’Ajuntament d’Ontinyent, Jaime Peris, han signat hui el conveni que permetrà crear una Oficina d’Informació i Rehabilitació (OIR) a la ciutat.

  La signatura d’aquest conveni, a la qual ha assistit també la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, permetrà establir a l’Ajuntament un punt d’informació per a oferir als ciutadans, professionals i empreses del sector, tota la informació relativa a la rehabilitació, així com l’organització de jornades i esdeveniments o la incorporació de continguts específics en la web municipal.

  Tant des de l’Ajuntament com des de la Conselleria s’ha coincidit en destacar la importància “d’un instrument que ens servirà per a coordinar accions de polítiques conjuntes en aquesta matèria”, un conveni als que s’han afegit per ara altres 79 ajuntaments més per a col•laborar en el foment de la rehabilitació i la regeneració urbana i treballar conjuntament per a dinamitzar la rehabilitació edificatòria, la regeneració i la renovació urbana als municipis.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La campanya “Ontinyent Contra el Foc” compta amb 54 voluntaris, la xifra més alta des de 2014

  La campanya "Ontinyent Contra el Foc", impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent per a la vigilància forestal, ha arribat a l’equador...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -