L’Alcalde d’Ontinyent i el Regidor d’Hisenda destaquen que la gestió eficient permetrà millor la ciutat i ajudar a la gent
El Govern d’Ontinyent ha aprovat dedicar el superàvit de 1.138.000 euros amb què va tancar l’exercici de 2012 a “generar activitat econòmica i reduir la desocupació”, segons ha anunciat hui en roda de premsa l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui ha insistit en què “els diners dels veïns anem a reinvertir-los en millorar la vida dels veïns i no a pagar més als bancs”, ha afegit l’alcalde d’Ontinyent, qui ha comparegut acompanyat pel regidor d’Hisenda, Josep Francés. Segons ha explicat Jorge Rodríguez, amb el superàvit el Govern d’Ontinyent posarà en marxa l’alberg Perú, millorarà el Patrimoni Històric Municipal, amb actuacions en la Casa de Maians o la Casa dels Barons de Santa Bárbara o adaptarà l’edifici de Correus, a la Plaça Major, per reubicar la Prefectura de la Policia Local, un canvi que generarà amb un estalvi superior als 400.000 euros.
Del superàvit també eixiran les ajudes a la rehabilitació de vivendes en el Casc Antic, una aportació suplementària per al Consell Econòmic i Social i l’aportació municipal al Pla d’Ocupació de la Diputació i la Generalitat, entre altres actuacions: “açò és la prova que amb una gestió basada en el rigor i la serietat es pot millorar la ciutat i ajudar a molta gent”, ha assenyalat l’alcalde d’Ontinyent, satisfet pels bons resultats econòmics.
Per la seua banda, Josep Francés ha contestat amb aquestes dades les crítiques rebudes per part del portaveu del Partit Popular, Filiberto Tortosa, la setmana anterior: “m’emplaçava que jo no havia sigut ètic o no tenia moral; jo conteste treballant, fent superàvit”. Francés ha afirmat que aquest superàvit “és el fruit d’una bona gestió” i ha insistit en que, “ja que hem fet bé la gestió, el millor que podem fer és revertir-los a la societat per a que l’esforç repercutisca en la ciutadania”.
Rodríguez i Francés han fet èmfasi en el mèrit que suposa obtindre aquestes xifres de superàvit en plena crisi econòmica i després que el Partit Popular de Lina Insa i Filiberto Tortosa tancara els quatre anys del mandat anterior amb dèficits de 2,7 milions d’euros, 1,4 milions, 1,8 milions i 2,4 milions, elevant així el deute de la ciutat a 20,4 milions d’euros. “I això a pesar que en els quatre anys, van comptar amb més de 20 milions d’euros d’inversió dels dos plans Zapatero i el pla Camps”, ha recordat Jorge Rodríguez.
L’aconseguiment d’aquest superàvit, ha recordat l’alcalde, respon “a un dels pilars del govern: estalviar per a reinvertir”, i ha destacat que el Govern d’Ontinyent ha aconseguit aquest bon resultat econòmica després d’haver congelat els impostos, incrementat la inversió, reduït el deute, augmentat la política social i dut a terme un pla de reactivació econòmica”.
Francés ha afegit que “açò és governar i treballar”, mentre que “ja sabem el que fa el partit de l’oposició, tota la vida cobrant de la política”. Al respecte de les crítiques a la seua ètica, i donada la comparació de les gestions, Francés ha resumit la gestió del Partit Popular en “estirar més el braç que la mànega” i ha indicat que “al Partit Popular hi ha molta gent a la que se li pot parlar d’ètica i moral”.
L’Alcalde ha explicat que el superávit s’aprofitarà per a pagar també part d’una sentència que ha condemnat l’Ajuntament a indemnitzar amb més 811.000 euros una familia per una parcel.la prop del Pont de Sant Vicent. El cas arrancà l’any 1999 i fins 2013 no ha acabat un procés judicial que ha acabat donant la raó als propietaris, els quals han acordat el pagament de la sentència en tres anys, 400.000 euros en 2013, 200.000 euros en 2014 i 211.000 en 2015.