Ontinyent decideix destinar el superàvit a millores urbanes, industrials i educatives

0

El superàvit pressupostari amb què Ontinyent va tancar el pressupost de 2020 ha permès al Govern Municipal dotar econòmicament l’execució de diverses millores a la ciutat. En concret, el superàvit assolit de 423.886 euros, afegit a altres 57.000 euros de crèdit sobrant del pressupost, feia possible aprovar a l’últim ple una modificació de crèdit on s’incorporaven partides econòmiques per a infrastructures industrials, educatives i urbanes, entre altres qüestions.

La regidora d’Hisenda Natàlia Enguix, explicava que “la bona gestió econòmica ens ha permès comptar amb estos 481.586 euros que destinem a accions importants en diversos àmbits que redunden en benefici de la ciutadania”. Entre estes qüestions es troba la incorporació d’una partida de 104.000 euros que es destinarà a completar una subvenció de 495.000 euros de l’IVACE, completant els 600.000 euros en noves millores per a la modernització dels polígons industrials, “espais clau per a la generació d’ocupació a la ciutat”, recordava.

A més a més, es destinen partides de al voltant de 50.000 euros per a iniciar la creació de la nova estació d’autobusos al recinte firal; i altres tants per adquirir terrenys a la zona del Ravalet per a la seua urbanització; es dota també amb 50.000 euros a la Fundació Museu Tèxtil i la Fundació Universitària per seguir impulsant el Campus Universitari i el futur Museu Tèxtil; i també es destinen 26.000 euros a l’adequació de terrenys als col·legis Martínez Valls i Vicent Gironés per ubicar aules provisionals mentre es fan les obres del pla “Edificant”.

Igualment, es comptarà amb 20.000 euros per fer front a les despeses de la implantació del punt massiu de vacunació a la Sala Gomis; i amb 8.600 euros per a la ubicació de les campanes Petra i Santa Àgueda al Palau de La Vila, on seran exposades. “En definitiva són accions de foment de l’activitat econòmica, cultural i educativa a la ciutat, i que també ens permeten seguir fent front a la Covid-19”, explicava Natàlia Enguix.

La regidora recordava que “malgrat la pandèmia, hem aconseguit tancar 2020 amb aquest superàvit, al temps que hem impulsat l’activitat econòmica i ajudat a aquells que més ho necessitaven, creant un escut social i econòmic de 6’5 milions d’euros per fer front a les conseqüències de la Covid-19. A més a més hem augmentat les transferències corrents, incloent 700.000 euros en ajudes de primera necessitat, alimentació o habitatge; destinant 2’4 milions d’euros al pla “Tornem Junts” per fer front als efectes de la Covid, i tot sense pujar impostos i reduint el deute i el període mitjà de pagament a proveïdors. En definitiva, hem tornar a quadrar el cercle de la bona gestió econòmica, i volem seguir treballant en esta línia en 2021”, avançava Natàlia Enguix.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.