Obrin una Oficina d’Economia Verda per facilitar l’estalvi energètic i econòmic

Està ubicada al Mercat Municipal i informarà sobre qüestions com la reducció de les factures de llum i aigua; gestió de residus; foment de la mobilitat sostenible o del voluntariat mediambiental

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, inaugurava hui la nova Oficina d’Economia Verda municipal, amb l’objectiu de facilitar l’estalvi energètic i econòmic a la ciutadania al temps que es dinamitza el Mercat Municipal”, on es troba ubicada i prestarà servei.

En l’acte, que comptava també amb la participació de les regidores de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i Govern Obert, Natàlia Enguix, l’alcalde explicava que l’Oficina d’Economia Verda “centralitza en un lloc tota la informació al voltant de recursos i accions que poden ajudar a les famílies a estalviar en consum energètic i concórrer a subvencions relacionades amb estes qüestions. Un espai que a més és una aposta per posar en valor els nostres recursos naturals, per la cura del medi Ambient i per dotar d’un nou servei al Mercat Municipal”, manifestava.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que el treball dels tècnics de l’Oficina d’Economia Verda tindrà 5 grans eixos i apartats. El primer serà oferir informació i consells sobre qüestions com reducció del cost elèctric, com ara aprofitar les tarifes més òptimes de connexió a la xarxa elèctrica i consum responsable (tarifa amb discriminació horària, bono social, etc). Altres grans eixos serà l’estalvi d’aigua, un punt al que es comptarà amb el recolzament d’Egevasa, l’empresa gestora de l’aigua potable a Ontinyent.

El tercer gran apartat serà la gestió de residus, amb qüestions com les modificacions previstes a la recollida de residus i l’aposta pel sistema porta a porta per a la totalitat d’aquestos. Altre punt d’interès serà el foment de la mobilitat sostenible i la realització de campanyes per promoure l’ús de la bicicleta i els desplaçaments peatonals; i finalment facilitar informació al voltant del programa de voluntariat mediambiental de l’Ajuntament i del treball que fan les associacions que forment part del Consell de Medi Ambient.

Gandia explicava que qüestions com els sistemes d’autoconsum o autocompostatge; l’estalvi que es pot obtenir al rebut del COR per reciclar; subvencions per instal·lar dispositius que afavorisquen l’estalvi d’aigua i electricitat o activitats d’educació ambiental també tindran cabuda en esta Oficina, on es comptarà amb la participació i ajuda de les diferents empreses que porten a terme la gestió dels diferents serveis.

La regidora explicava que per fer ús de l’Oficina serà necessari concertar cita prèvia al telèfon 697854465, i destacava que “en definitiva volem formar i informar a la ciutadania sobre qualsevol dubte que puga tenir sobre estes qüestions. L’aposta per la sostenibilitat pot ser també avantatjosa per a l’economia de les persones, i amb esta Oficina anem a demostrar-ho”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …