Vista panoràmica d'Ontinyent i casc antic de la ciutat. Foto de Jordi Casanova per a TVdigitalOntinyent

Oberta la possibil·litat de legalitzar les casetes en sol no urbanitzable

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent obrirà la porta en la seua sessió d’aquest dijous a la legalització de les casetes en sol no urbanitzable del disseminat, incloent 10 que tenen obert un expedient de disciplina urbanística. Es tracta d’un pas més en la resolució d’una problemàtica en la que les gestions realitzades pel consistori ontinyentí estan sent posades com exemple per part del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que “al voltant de 2.500 casetes ubicades als 30 sectors de sol urbanitzable contemplats al Pla General d’Ordenació Urbana ja van tenir al seu abast l’Oficina del Disseminat per atendre el desenvolupament de solucions urbanístiques. Però les solucions per a les ubicades al sòl no urbanitzable són diferents, i en eixes solucions anem a avançar en aquest ple”, manifestava el regidor.

Així, per una banda, el Ple aprovarà els ajustos requerits per la Conselleria per traure endavant la fase d’avaluació ambiental del Pla Especial dissenyat per l’Ajuntament per tal de regularitzar de manera definitiva 18 nuclis de minimització d’impacte territorial, que inclouen 822 parcel·les amb vivenda. Sanchis explicava que “la fase ambiental és la més complexa, i l’expectativa és que quan aquesta puga estar finalitzada de forma definitiva, la segona fase de tràmit del document urbanístic puga ser molt més àgil”, assenyalava.

Hi ha habitatges en sol no urbanitzable que no poden entrar en aquest Pla Especial i que no tenien cobertura legal fins les modificacions aprovades a la LOTUP en 2019 per tal que l’ordre de minimització d’impacte es puguera fer de forma individual, de manera que es pugueren acollir totes les vivendes, incloses les que tenien expedient obert, sempre que estigueren finalitzades abans d’agost de 2014, segons diu la llei. Joan Sanchis explica al respecte que “hi ha 10 d’estes vivendes que tenen oberts expedients de disciplina urbanística però que ara van a poder fer un pas important en la seua legalització, ja que al ple s’admetran a tràmit les sol·licituds dels seus propietaris i propietàries. 10 casos als quals, gràcies al treball conjunt fet des del Govern de Jorge Rodríguez i la Conselleria, estes persones van a tenir l’oportunitat de tramitar la regularització de les seues casetes. Una regularització que podrà tramitar-se una volta siga creada l’Agència Valenciana del Territori, que el Director General d’Urbanisme ens va avançar en una recent reunió que es crearia en 2020”, manifestava.

Joan Sanchis afegia que el fet que el Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana posa l’Ajuntament d’Ontinyent com exemple de gestió davant construccions en sol no urbanitzable, a les jornades sobre urbanisme que està organitzant esta entitat en febrer i març a les ciutats de Castelló, València i Alacant, “és un motiu d’orgull i una mostra que el treball que s’ha vingut fent des del Govern d’Ontinyent també està marcant el camí en esta matèria. Un camí al qual hem d’agrair també l’esforç i la dedicació del personal de l’Oficina Tècnica Municipal, i al qual en el Ple d’aquest dijous anem a fer un altre pas endavant”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Puig anuncia ajudes directes i immediates per als autònoms de la Comunitat Valenciana de fins a 1.500 euros davant la crisi del coronavirus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciado que los autónomos y autónomas de …

Un comentari

  1. Avatar

    раст +по низкой цене – купить ключ battlefield 5, купить аккаунт ориджин +с играми