L’IVVSA invertirà 3 milions d’euros al barri de La Vila

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous el conveni entre el consistori i la Generalitat Valenciana que permetrà que arriben a la ciutat els 3 milions de l’antic IVVSA per al barri de La Vila. El punt era exposat per la 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, qui ha fet nombroses gestions sobre aquest tema tant a la seua etapa com a regidora de Territori com des de la Direcció General d’Habitatge, i que destacava els esforços realitzats des d’Ontinyent, que permetranexecutar la sentència judicial que tombà la decisió d’Isabel Bonig (PP) d’anul·lar la inversió de manera unilateral.

Torró feia un repàs cronològic dels fets, “que es van iniciar en 2009 amb allò que ens van prometre mal, no cabia, es va trencar i ara amb l’actual tàndem dels Governs Ontinyentí i Valencià anem a poder resoldre”. La regidora recordava que en 2009 el Conseller Juan Cotino i l’aleshores alcaldessa Lina Insa van signar un conveni que establia la construcció de 25 habitatges protegits al barri de la Vila, en la zona entre els carrers Trinitat, Callarís i Roses. Amb l’entrada del nou govern de Jorge Rodríguez, i davant la no execució del conveni, es va cedir en gener de 2012 a la Generalitat els terrenys per a fer eixes vivendes. 

En 2014, l’aleshores Director General d’Obres Públiques, Vicente Dómine, confirmava que l’IVVSA, depenent de la Conselleria d’Infrastructures que gestionava la Consellera del Partit Popular Isabel Bonig, no podia fer front a convenis signats amb Ontinyent i altres ajuntaments, que tindrien que assumir íntegra la part autonòmica. Davant això, el d’Ontinyent va ser l’únic consistori que va impugnar el desestiment davant la justícia, donant-li finalment la raó a l’Ajuntament una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). 

La pròpia Rebeca Torró, que sent regidora de Territori havia proposat el recurs, era en aquell moment la Directora General d’Habitatge que havia d’executar la sentència favorable a Ontinyent, cosa que va fer iniciant uns tràmits que han desembocat en el projecte que s’executarà gràcies al conveni que aprovava aquest dijous el ple, per tal que siga signat per l’alcalde d’Ontinyent i la Consellera de l’àrea. 

Es tracta d’un plantejament que suposarà actuar al tram comprés entre l’actua “Hotel d’Associacions”, ubicat a l’accés a La Vila des de la Plaça Major, fins la paral·lela del carrer Roses, un espai que serà demolit i enjardinat de manera que es generarà un accés amb poca pendent fins la plaça Trinitat, destapant el llenç de la muralla, i incloent la construcció de 12 habitatges, incloent places de garatge i mantenint l’espai d’esponjament i convivència que vam crear a la Plaça Trinitat. L’acord compta ja amb una previsió pressupostària de 800.000 euros al projecte de pressupost autonòmic de 2019.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha recordat que als 3 milions d’euros que ha d’acabar invertint al barri la Generalitat per donar compliment a la sentència (dels quals 1’4 seran per a edificació d’habitatges, i la resta per a reurbanització), s’ha d’afegir el milió d’euros que es rebrà dels fons Europeus FEDER per a actuar a l’altra part de la muralla, cosa que permetrà fer importants millores al barri de La Vila que es desenvoluparan fins a l’any 2022.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís recorda que l’accés de l’Estació al Cementeri està pendent i pregunta per Ontinyent Participa 2020

Aquest dimecres s’ha celebrat una roda de premsa del grup municipal Compromís per Ontinyent per …