El pregó obri un ”Ontinyent Medieval” ple d’activitats

0
4120251

Un multitudinari pregó obria en la vesprada d’aquest divendres “Ontinyent Medieval”, el renovat mercat medieval organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent, la Diputació de València i la Societat de Festers. Donava inici així a un cap de setmana, on la Plaça Major, el carrer Regall i la Plaça de Baix seran escenaris d’una recreació de l’Edat Mitjana, que comptarà amb més de 70 llocs artesans i desenes d’espectacles per a totes les edats. 

L’obertura del l’activitat, que incloïa una cercavila inaugural acompanyada pel Grup de Danses Ontinyent i la Colla de Tabals i Xirimites El Regall, estava presidida per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, qui recorrien el mercat acompanyats per la regidora coordinadora del Mercat, Sayo Gandia, i regidors i regidores de la corporació. L’alcalde animava als habitants de les comarques veïnes “a acompanyar-nos en estos dies del Mig Any Fester, i aprofiten l’ocasió per descobrir el conjunt d’Ontinyent i els seus encants”.

El pregó ha sigut enguany a càrrec de Vicente Domingo Tormo, fester de la comparsa Gusmans, donant inici a un cap de setmana ple d’activitats on els visitants podran veure una recreació de vida i costums durant l’Edat Mitjana al campament localitzat al pàrking del Regall, així com exhibicions de lluites i combats; representacions amb foc i malabars, danses medievals o espectacles de màgia. Este mateix dissabte a partir de les 21:30h a la Plaça Major, el grup “La Trocamba Matanusca” presentarà el seu nou disc “Pic i Pala” en directe. 

3409356

Tots estes activitats completaran els més de 70 llocs d’artesania, així com atraccions infantils, tavernes, productes tradicionals o exhibició de tir amb arc, tot baix una decoració ambientada per viatjar en el temps a l’edat mitjana. A més, a l’igual que en l’edició anterior, es comptarà amb un “soc àrab” i una “vila d’oficis” on gaudir del treball de ferrers, afiladors, esparters i tallistes, entre altres. El mercat tindrà horari dissabte de 10:30 a 00:00 i diumenge de 10:30 a 21:00 hores.   

Publicitat