29/09/2022 - 14:41
IniciEconomiaL'Estat incauta 61.900 euros d'avals per la no execució de projectes de...

L’Estat incauta 61.900 euros d’avals per la no execució de projectes de renovables durant el període de govern del PP a La Pobla del Duc

El ministeri per a la Transició Ecològica ha acabat l’anàlisi de l’execució dels avals del govern del PP a La Pobla del Duc i una vegada finalitzats tots els tràmits administratius, el resultat ha sigut la confiscació de 61.900 euros per part de l’Estat per no haver complit els terminis i no haver construït les instal·lacions compromeses.

L’ajuntament de La Pobla del Duc, governat pel Partit Popular en 2009, pretenia executar un projecte d’instal·lacions fotovoltaiques i va depositar davant el ministeri uns avals signats per l’alcalde d’aquell moment, Natalio Navarro, per mediació del BBVA. Al no executar aquestes instal·lacions, el ministeri ha confiscat aquests avals.

El BBVA, davant l’incompliment, va cobrar del compte de l’ajuntament els avals que va pagar al ministeri per un import de 61.900 euros.

El llavors ministre d’Energia del Govern de Mariano Rajoy, Álvaro Nadal, va exigir que els adjudicataris instal·laren els projectes abans del 16 d’abril de 2011.

L’aval exigit i executat ha sigut de 61.900 € per la no instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ajuntament, el Centre Social i les Naus Niu, el termini de construcció del qual límit era el 16 d’abril de 2011, uns mesos abans de les eleccions municipals de 2011. En aquell moment no va haver-hi cap esment a la decisió de deixar perdre aquesta inversió, ni cap referència durant la campanya electoral del Partit Popular sobre aquest tema. El resultat d’aqueixa decisió ha sigut la confiscació dels avals per no executar les obres corresponents, amb una pèrdua que ascendeix a 61.900 €.

Des de l’actual alcaldia de la Pobla del Duc, Vicent Gomar afirma que “No entenem que una inversió subvencionada, amb els projectes preparats, no s’executara.” “No podem tolerar ni entendre que en cap moment hàgem tingut una explicació per part del Partit Popular de la Pobla del Duc”, explica l’alcalde, “haurien de tindre una explicació lògica i motius pels quals una vegada fets tots els tràmits, no es van executar aquestes instal·lacions.”

“S’espera que el Partit Popular de La Pobla del Duc informe a la població sobre aquest tema d’una manera coherent”, al·lega l’actual consistori, “per a explicar aquests nous tufs en les arques municipals”.

Des de l’ajuntament de la Pobla del Duc exigeixen explicacions al Partit Popular, i demana responsabilitats enfront de la xifra de 61.900 euros que els ha costat als veïns i veïnes de la Pobla del Duc, i que a més no compta amb les esmentades instal·lacions fotovoltaiques que a l’abril de 2011 haurien d’haver estat en funcionament.

“El partit del PP que governava en aqueixa època, les persones que estaven i estan en les llistes electorals del Partit Popular en les següents legislatures, juntament amb els instigadors d’aquestes no inversions, són les que haurien d’aclarir els motius pels quals no es va executar la inversió i es va deixar perdre l’ajuda, els avals, i el que és pitjor, la pèrdua dels beneficis que podia aportar aquesta inversió en energies renovables i l’estalvi energètic derivat per a sa Pobla”, conclou Vicent Gomar, alcalde de la Pobla del Duc.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Popular

Comentaris recents