Les inversions de 2017 d’Ontinyent s’executaran sense préstecs gràcies a Generalitat i Diputació

Ontinyent podrà executar el seu pla d’inversions en 2017 sense préstecs gràcies als 2’5 milions d’ajudes de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. Així ho explicava hui el regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, en repassar el projecte de pressupostos municipals per al proper any al voltant de la seua àrea.

Peris recordava la voluntat del Govern ontinyentí d’invertir una mitjà de 4 milions d’euros d’inversió a l’any durant aquesta legislatura, explicant que “afortunadament, en l’exercici 2017 no serà necessari acudir a operacions de préstec amb entitats financeres gràcies a les aportacions decidides de la Generalitat Valenciana i en especial de la Diputació de València, un total de 2.536.195 euros que ens permeten arribar als 5.305.928 totals en la partida d’inversions i seguir seguir avançant en l’aposta per la renovació urbana”, assenyalava.

Entre les principals inversions contemplades als pressupostos de 2017 en l’àrea de Territori destaquen els 1.154.000 € per a l’urbanització de l’Avinguda del Tèxtil; 705.468 euros per a actuacions en diferents barris i zones de la ciutat dins del Pla d’Eficiencia Urbana; 635.000 euros per als fons globals dels processos Ontinyent Participa 2016 i 2017 o 600.000 euros per a millores d’instal•lacions esportives.

Peris també feia al•lusió als 410.000 euros per a la construcció de nínxols; 308.260 euros per a diferents partides per a l’adquisició de cases, terrenys, enderrocaments i adequació d’espais; 300.000 euros per al pla de millores de polígons industrials; 250.000 per a la reurbanització de la plaça junt a l’Església de Sant Carles; 145.000 € per a refugis antiaeris; 140.000 per a camp de futbol de la Puríssima i altres instal•lacions esportives o 112.000 € per a la reurbanització de l’ARRU.

Al mateix apartat també entren altres partides com la pavimentació asfàltica de camins i vies públiques (75.000 euros); 70.000 euros per la renovació de la gespa artificial de El Clariano; 50.000 € millores per al passeig de Benarrai; 40.000 € per a mobiliari urbà i jocs infantils; 20.000 euros per a la millora de l’enllumenat del carrer Gomis i Maians; i 14.000 € per a adquisicions i adequació de contenidors.

De la resta d’aspectes destacables dels pressupostos pel que fa a Territori, Jaime Peris feia referència a la reducció del capítol de despeses corrents, i especialment a la reducció de la despesa en subministrament elèctric en un 6 % respecte a l’any anterior. La quantitat pressupostada per a 2017, 851.840 euros, suposa un nou pas endavant al treball iniciat des de 2011, acumulant una reducció de la xifra destinada aleshores (1.050.000) en un 19%. Peris destacava que aquest estalvi, “produït gràcies a la gestió eficient i responsable que efectua l’Ajuntament”, es pretén que continúe any rere any, i a tal efecte s’ha previst una nova partida de 12.000 € per al control de la facturació del subministrament elèctric per a detectar errades en la facturació o consums que han de ser revisats.

En les despeses corrents es preveuen 100.000 euros per assistències tècniques d’urbanisme, per a la redacció de projectes i així poder acollir-se a futures línies de subvencions i ajudes; es preveu un increment d’un 10% per a la partida de gestió del Pou Clar; i s’ajusta la despesa en parcs i jardins, neteja d’edificis públics i neteja de vies publiques als contractes vigents que impliquen un important estalvi per a la despesa municipal, tot i que es pressuposta amb marge per a possibles modificacions i imprevistos.

Igualment “per aconseguir una ciutat més neta, i atès que cada vegada hi ha més activitats a espais públics i una major consciència mediambiental”, es fa necessari augmentar les partides de servei recollida de fem, serveis extraordinaris i recollida porta a porta paper i cartró.

En definitiva, apuntava Jaime Peris, “es tracta d’un pressupost que ajudarà al desenvolupament urbà, sostenible i integrat, i que compleix el compromís inversor previst per a cada anualitat de la legislatura. Es preveuen actuacions a tots els barris i els polígons, lo que podrà complir-se en reivindicacions veïnals i socials, i sobre tot suposarà una forta inversió econòmica en la creació d’ocupació en el sector de l’obra pública”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple d’Ontinyent aprova per unanimitat el conveni amb ATEVAL per desenvolupar un Clúster Sanitari del sector tèxtil i afins

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups el …