22/05/2024 - 6:13
Més

  L’Ajuntament de Bocairent adquireix una parcel•la de 27.500 m2 en la serra de Mariola

  Altres notícies

  La junta de govern de l’Ajuntament de Bocairent va aprovar aquest dijous, 18 d’octubre, l’adquisició d’una parcel•la de 27.452 m2 en la zona del Portell dins de la serra de Mariola. L’operació queda en 5.215,88 euros, tal i com van valorar el terreny els tècnics municipals, i permetrà al consistori comptar amb el seu primer terreny en propietat en l’àrea protegida malgrat que el terme municipal acull més del 40% del parc natural.
  Per tant, “amb aquesta decisió posem fi a una anomalia com era que el principal ajuntament de la serra de Mariola no tinguera cap parcel•la de titularitat municipal”, en paraules de l’alcalde Josep-Vicent Ferre. A més, la ubicació del terreny en la part alta d’un dels senders d’accés a la vall interior del parc natural més transitat com és el de ‘les saques’ així com al costat mateix de la carretera CV-794 esdevé “immillorable per a convertir-se en un punt de partida per a excursionistes i per a ciclistes o, fins i tot, en una àrea recreativa”, segons remarca el primer edil.

  Paral•lelament, la situació en l’inici d’un vessant de pendent pronunciada també “té un gran interés de cara a la prevenció d’incendis perquè amb els treballs de selvicultura adients pot contribuir a frenar l’expansió de les flames”, com destaca el regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto. De fet, el responsable municipal anuncia que aquesta parcel•la es troba en un dels extrems d’una nova faixa de seguretat de les previstes pel pla local de lluita contra els focs forestals que es començarà a executar en breu.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -