22/06/2024 - 21:02
Més

  Marzà: “Bocairent ha estat epicentre cultural i punt d’atracció de públic durant tot aquest any”

  Altres notícies

  El conseller Vicent Marzà, acompanyat pel director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont i l’alcalde de Bocairent, Xavier Molina, ha visitat l’exposició ‘Veus pròpies. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, l’última de les activitats culturals que la Conselleria de Cultura ha programat a Bocairent amb motiu de la distinció de la població com a capital cultural valenciana 2021.

  Cal recordar que Bocairent ostenta aquest reconeixement juntament amb Alcoi i que durant aquest any, tant des del consistori de Bocairent, com des de Cultura de la Generalitat s’ha programat un gran paquet d’activitats culturals a la població de la Vall d’Albaida.

  El conseller Vicent Marzà ha volgut remarcar que “Bocairent ha estat epicentre de la cultura del nostre territori durant tots aquests mesos i per això des de la Conselleria hem volgut sumar programació pròpia vinculada a l’audiovisual, la música, la cultura popular, exposicions i espectacles d’arts escèniques, amb propostes de primer nivell com ha estat dur la multipremiada producció pròpia ‘La mort i la donzella’; òpera i concerts mitjançant les Arts; l’organització de la Mostra de Nanos i Gegants; tres exposicions del Consorci de Museus; un recull d’imatges que conservem a la Filmoteca del Bocairent del segle XX; o 6 concerts del circuit Sonora”.

  “Fem un balanç molt positiu de la programació cultural que hem dut a terme juntament amb l’Ajuntament de Bocairent . S’ha desenvolupat un projecte que no s’ha limitat només a la visió local de la cultura, sinó que ha aspirat a ser un altaveu de la tasca cultural que els pobles valencians desenvolupen amb esforç, tenacitat i il·lusió, i Bocairent ha complit aquest objectiu de manera efectiva”, ha afegit el titular de Cultura de la Generalitat.

  Cal recordar que el projecte de Bocairent va ser seleccionat com a capital cultural valenciana per a un municipi de menys de 5.000 habitants per fer accessible la cultura a tota classe de persones i ampliar l’oferta de qualitat en un municipi que ja disposa d’una activitat cultural important. El dinamisme del teixit associatiu local i la gran diversitat cultural de la localitat de la Vall d’Albaida han fet que s’hagen dissenyat propostes exigents i atrevides separades en sis eixos fonamentals: història i patrimoni, tradicions i cultura popular, arts plàstiques i visuals, arts escèniques, lectura i literatura i música.

  L’exposició ‘Veus pròpies. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’

  La paraula, com a mitjà per a veure el món i comprendre la seua evolució, és el fil conductor de ‘Veus pròpies. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, que es podrà visitar fins al 9 de gener de 2022 al Museu Antonio Ferri de Bocairent.

  Ha sigut la tercera exposició que Cultura de la Generalitat ha organitzat a Bocairent durant aquest any. En aquest cas es tracta de tres peces artístiques: ‘El valor de les paraules’ (2010-2017), de Mar Arza, que intervé sobre objectes tan quotidians com els documents financers per a crear poemes que, sobre l’empremta d’escriptures anteriors, generen una nova lectura; Marta Negre, amb les seues càpsules audiovisuals, reflexiona sobre l’apropiació de patrons de pensament d’autors contemporanis i l’evident escàs paper femení en la història del pensament europeu. Finalment, ‘Trazos de una voz’, de Mery Sales, evoca la veu de la filòsofa Hannah Arendt, d’origen jueu, que va ser silenciada durant dècades.

  Aielo de Malferit, capital cultural valenciana 2022

  La Vall d’Albaida continua sumant reconeixements culturals per part de la Conselleria i per a 2022 una altra població de la comarca ostentarà la capitalitat cultural valenciana de menys de 5.000 habitants. Es tracta d’Aielo de Malferit tal com ho va anunciar la Conselleria el mes d’octubre passat.

  El conseller Marzà ha comentat que “La cerimònia de capitals culturals valencianes 2022, en la qual Alcoi i Bocairent cediran el reconeixement a Alzira i Aielo de Malferit, serà el 16 de desembre a les 19 hores a l’Aula Magistral de les Arts de València”.

  El projecte d’Aielo de Malferit ha sigut seleccionat per la seua aposta decidida per una programació multidisciplinària i plural que atén la diversitat de manifestacions culturals i sectors de la població. Una programació que s’ha establit en un procés participatiu amb les associacions culturals i professionals del sector cultural vinculades al poble. Les dotze entitats locals que treballen en els diferents àmbits de la cultura seran clau per a l’èxit de CCV, un fet demostrat ja en els projectes culturals de gran abast en els quals participa aquest municipi, com ara la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida i Nits d’Aielo i Art.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -