La Universitat de València participarà activament al Pla Estratègic d’Ontinyent

0

La Universitat de València s’implicarà activament en la coordinació del Pla Estratègic que ha de definir la ciutat d’Ontinyent de la pròxima dècada. Així ho ha anunciat hui l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després de reunir-se amb el vicerrector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, amb qui ha acordat què la Universitat de València aporte els seus coneixements en el disseny i la redacció del Pla Estratègic d’Ontinyent: “després de sanejar l’ajuntament i posar bases sòlides, és el moment de posar les llums llargues i preparar la ciutat per donar el bot de modernitat que necessitem. Hem de ser capaços de respondre als nous reptes de manera planificada i consistent”, ha declarat l’Alcalde.

Uns dels trets característics del Pla Estratègic d’Ontinyent serà el ser marcat caràcter participatiu. Segons ha avançat l’Alcalde de la ciutat, serà una projecte que adquirirà el format de pla estratègic participat, la qual cosa significa, ha explicat Jorge Rodríguez, que en la totalitat de les fases es comptarà en la participació dels agents socio-econòmics i els col·lectius de la ciutat.

El disseny i execució d’un Pla Estratègic d’Ontinyent és un dels compromisos adquirits per l’Alcalde d’Ontinyent durant la campanya electoral i al mateix ple d’investidura. Rodríguez ve insistint al llarg dels últims mesos la necessitat que Ontinyent tinga un full de ruta consensuat i el marge dels canvis polítics que es puguen produir a la ciutat: “les ciutats d’èxit planifiquen més enllà dels 4 anys que dura un mandat, per això nosaltres pensem que una dècada és el temps que es necessita una ciutat com Ontinyent per encetar la seua transformació”, ha afegit Jorge Rodríguez, qui ha recordat que el sanejament dels comptes dut a terme en els últims anys, amb un reducció de l’endeutament del 45%, permetrà que el Pla Estratègic s’aprove amb un pressupost concret: “com que no volem que siga un document que es quede als calaixos, per això ha d’estar acompanyat d’una memòria econòmica i diners per a executar les inversions que es programen”, ha exposat l’Alcalde d’Ontinyent.

El vicerrector, per la seu banda, ha assenyalar que la Universitat està implicada al territori i, en particular, en la seu del Campus. Jorge Hermosilla ha explicat, respecte a la manera com es treballarà el Pla, es crearà un equip multidisciplinar amb investigadors amb una dilatada experiència en diagnòstics, disseny d’accions estratègiques i la seua aplicació, així com en processos de participació i comunicació: “estem convençuts que el Pla Estratègic d’Ontinyent servirà de referència per al disseny d’altres plans municipals que abordarà la Universitat pròximament