Mancomunitat de la Vall d’Albaida aprova un pressupost superior als sis milions d’euros

1

El Ple del Consell de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida va aprovar ahir dilluns, 21 de maig, el pressupost per al 2012 que ascendeix a 6.428.233,54 euros en una sessió extraordinària celebrada a la Casa de la Cultura de Benissoda. Els comptes comarcals van comptar amb el suport del Partit popular, de Compromís i de Gent de l’Olleria mentre que el grup socialista es va abstenir i Esquerra unida es va oposar; no obstant, els dos consellers d’aquesta formació sí que van donar suport als números de les empreses públiques SOPROVA i FIEVI que pugen a 99.670 i 47.630 euros respectivament.

La contenció de les despeses corrents realitzada els últims anys gràcies a “un gran esforç”, segons el president Filiberto Tortosa, deixa una previsió de superàvit de 54.117,37 euros ja que els gastos contemplats suposen 6.374.116,17 euros dels quals un 76,55% van destinats a béns i serveis. Tortosa també va exposar que la liquidació del 2011 deixa un balanç positiu de 763.000 euros; quantitat que sumada a la d’exercicis anteriors permet haver-hi reduït el dèficit de l’entitat en un 45% durant els últims cinc anys.

Filiberto Tortosa va desgranar totes les propostes contemplades en un pla d’ajust pressupostari per tal de suprimir el romanent que encara presenta l’entitat. Així, entre d’altres mesures el document inclou una reducció del 20% de les retribucions per assistència als òrgans de govern o la disminució del cost de partides com llum, telefonia o assegurances.

Al mateix temps, el debat dels comptes va servir per traçar les línies previstes per als pròxims anys. Així, els partits polítics representats al Consell van acordar constituir abans del 30 de juny una comissió encarregada d’impulsar l’aprovació definitiva dels nous estatuts; a més, es preveu la creació d’una altra per a redactar una carta de serveis que actualitze “quines assistències volen els nostres ajuntaments que els prestem”. Aquest comité es posarà en marxa amb anterioritat al 31 de juliol i suposarà “seguir col·laborant entre tots” per a que la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida “continue sent un referent de gestió dins de la Comunitat Valenciana”, en paraules de Filiberto Tortosa.

Altres assumptes

Igualment, l’ordre del dia presentava a votació altres assumptes com una modificació de les taxes del servei de canera i sengles mocions al voltant dels danys causats per la plaga de conills i de l’hospital comarcal previst a Ontinyent que van rebre el suport unànime del Consell de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida. Per últim, PP, GdO, Compromís i PSPV-PSOE també van avalar les actuacions previstes en el marc del Pla provincial d’obres i de serveis amb una inversió de 47.610 euros mentre que EU es va abstenir; el programa destinarà 15.610 euros a l’adequació del Museu d’etnografia i de costums instal·lat a Benissoda, 20.000 euros a l’adquisició d’una plaça d’aparcament per a càrrega i descàrrega a la seu de la institució i 12.000 euros al canvi de finestres del Centre ocupacional del Projecte Trèvol a Albaida.

Una vegada finalitzada la sessió, el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida agraïa “la col·laboració de tots els grups polítics representats” així com el suport rebut en els diversos punts del Ple. De fet, Filiberto Tortosa insistia en què “és necessari continuar amb este camí de suma d’esforços perquè ens trobem en un moment clau per a institucions com la nostra que, hui en dia, són més imprescindibles per als ajuntaments que mai i han de jugar un paper fonamental en l’optimització de recursos i en la millora del benestar dels 93.000 habitants de la comarca”.

Publicitat

Comments are closed.