728x90px covid-aj-onti-01

La Pobla del Duc baixarà enguany la barrera del 110% d’endeutament

Vicent Gomar destaca que el municipi “va recuperant l’estabilitat econòmica” però recorda que el deute generat a l’etapa del PP seguirà generant problemes de liquiditat

L’alcalde de La Pobla del Duc, Vicent Gomar, ha avançat que el municipi baixarà enguany la barrera del 110% d’endeutament respecte dels seus ingressos.

Açò serà possible després que l’Ajuntament haja pagat 1’68 milions d’euros entre factures “de caixó”, préstecs, interessos i capital des de 2011, i ara s’haja previst una amortització de crèdits de 200.000 euros abans que acabe l’any. Esta amortització, que serà possible gràcies als superàvits obtinguts als últims tres exercicis pressupostaris, demostra per a Vicent Gomar que La Pobla “va recuperant a poc a poc l’estabilitat econòmica”, tot recordant que “l’enorme deute generat a l’etapa del PP ens va a seguir generant despeses financeres i problemes de liquiditat, encara ens queda molt de treball per davant”, avançava.

L’alcalde recordava que si bé el deute bancari que va “heretar” el govern socialista a 2011 de l’etapa del Partit Popular era de 2.065.025 €, es van trobar factures pendents de pagament per import de 1.875.990 conegudes i reclamancions pendents per part de empreses via judicial per import de 649.335 euros, “el que suposava un deute total en juny de 2011 de 4.590.350 euros, una autèntica barbaritat per a un municipi com el nostre”. Tot i això, la gestió realitzada a la legislatura 2011-2015 ha permès pagar els referits 1.680.000 euros (dels que 413.840 euros han estat d’interessos de deute bancari), i amb els 200.000 euros que s’amortitzaran enguany es baixarà la barrera del 110%. Igualment, Vicent Gomar destacava també com “altra mostra de com han canviat les coses” que el període de pagament mitjà als proveïdors ha passat de 385 dies a 18 dies, “una dada que fa que els proveïdors tornem a confiar en l’ajuntament per poder donar serveis amb eficiència i eficàcia”.

Per altra banda, l’obligat seguiment del Pla d’Ajust elaborat per l’ajuntament de La Pobla del Duc, de no produir-se sentències judicials negatives pendents de l’anterior legislatura, mantindrà un deute bancari de més de 1’5 milions d’euros l’any 2020. Amb tot, Vicent Gomar destacava que “amb una gestió eficient dels recursos municipals i treballant molt dur pels nostres veïns podrem seguir aconseguint superàvits amb què anar amortitzant este deute segons els terminis previstos, i destinar diners a generar polítiques generadores d’ocupació i a ajudar les persones, una prioritat absoluta per a aquest Govern”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Caixa Ontinyent ofereix ajornaments en el pagament de préstecs dels seus clients afectats per la crisi del Covid-19

Des que es va iniciar la crisi del Covid-19, Caixa Ontinyent ha anat adoptant diferents …