25/04/2024 - 6:59
Més

    Primera reunió de “L’aliança de capitals de les comarques centrals”

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, assistirà aquest divendres a Gandia a la primera reunió de la legislatura de “L’aliança de capitals de les comarques centrals valencianes”, el grup de treball conjunt creat per fomentar l’ocupació, l’economia i la innovació a una àrea que engloba més de 300.000 habitants.

    Es tracta de la primera ocasió a la que els alcaldes d’Ontinyent (Jorge Rodríguez), Xàtiva (Roger Cerdà), Gandia (Diana Morant) i Alcoi (Toni Francés) han estat convocats com a tals al marc d’aquest grup, les bases del qual es van sentar el passat mes d’abril, quan tots ells, aleshores candidats, signaven un document que plantejava una vintena de propostes concretes d’acció per potenciar el territori. A la reunió d’aquest divendres també han estat convidats els alcaldes de Dénia (Vicent Grimalt) i Xàbia (José Chulvi).

    Propostes com ara la Creació d’un Consell Econòmic i Social (CES) supramunicipal; un pla conjunt per a la Indústria i la Innovació; un Fòrum anual d’universitats públiques a les comarques centrals; la posada en marxa d’un programa d’intercanvi turístic-cultural; o l’impuls a una Xarxa d’Innovació; i reivindicacions com l’acabament de l’autovia l’Olleria-Gandia; la modernització del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi o la construcció del Gandia-Oliva-Dénia; són alguns d’estos objectius comuns als quals ara es començarà a treballar conjuntament des dels Governs Municipals.

    Jorge Rodríguez recordava que l’àmbit d’estes comarques, sempre partint de la confluència d’interessos comuns, la no creació de noves estructures administratives i la lleialtat institu­cional, “suposa l’espai idoni per a la presa de decisions que, aplicades localment, generen ocupació, ja que l’atur és un problema que compartim tots”, destacava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -