La Mancomunitat aprova els seus pressupostos sense cap vot en contra

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida aprovava aquest dilluns els seus pressupostos per a 2019 amb 125 vots a favor, 68 abstencions i cap vot en contra. El seu president, Vicent Gomar, agraïa la col·laboració i confiança dipositada i destacava que “amb l’aprovació d’aquests pressupostos continuem treballant en conjunt pel progrés de la Vall d’Albaida. Hem aconseguit aprovar uns pressupostos que consoliden els reptes més importants de la Mancomunitat, la qual s’ha convertit en tot un exemple de comarcalització, per damunt dels colors polítics de cada municipi” declarava.

Amb aquest acord, la Mancomunitat comptarà per a 2019 amb 4.863.389 euros, dels quals el 48% estarà destinat a la gestió del fem, el 26% al Projecte Trèvol, el 13% al funcionament de l’entitat, i la resta a les diferents àrees que formen la Mancomunitat. L’aprovació d’aquests pressupostos garanteixen  una estabilitat de l’entitat, la reducció del deute i la congelació de les quotes ordinàries. L’equip de govern de l’administració comarcal recordava que a l’anterior legislatura aquesta va a córrer perill de desaparéixer i que 4 anys després “s’ha aconseguit garantir la continuïtat de la Mancomunitat, augmentant les activitats i serveis i apostant per la comarcalització i la col·laboració entre municipis en benefici de l’interés comú, i tot açò mantenint un nivell de crispació zero”.

D’aquesta manera, la Mancomunitat seguirà treballant durant aquest any amb un fort caràcter social, continuant amb reptes com el reconeixement del Pla de Minimització de residus, el nou Centre d’Atenció Primerenca-Trèvol, l’encara recent, Àrea d’Igualtat, o el desenvolupament de la nova Xarxa Jove a la comarca, entre altres. 

Gomar destacava que “s’ha demostrat una vegada més que una gestió responsable d’una entitat com és la Mancomunitat, sols porta bones notícies a la ciutadania, entre elles haver aconseguit reduir el deute històric que tenien pendent alguns municipis. Quan vam accedir a la direcció de l’entitat, aquesta comptava amb 2.410.478 euros de deute; en aquests moments s’ha reduït fins als 1.864.214 euros, aquest deute ésta finançat amb convenis que les diferents poblacions estan complint”

A més, en aquests pressupostos, s’ha reduït quasi 3 euros per habitant el cost de la replegada del fem, cosa que suposarà un estalvi important per als pobles i que ha sigut possible gràcies al treball de reajustament dels costos de l’arreplegada de residus.

Al ple, també es va destacar el suport de les administracions a València, claus en aquesta última legislatura, que han suposat un reforç necessari per a millorar els serveis públics i la qualitat de les persones que viuen a la Vall d’Albaida. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

COEVAL reprén els encontres empresarials analitzant el nou escenari económic Post-Covid19

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida(COEVAL) ha représ, després de la finalització de l’estat …