“Roda la Vall d’Albaida” entre les millors rutes de cicloturisme d’Espanya

0

La ruta “Roda la Vall d’Albaida” ha sigut escollida entre les millors rutes de cicloturisme d’Espanya pel blog especialitzat “Con Alforjas”, el qual ha elaborat un llistat recomanant 100 rutes en bicicleta, de menys d’una setmana de duració, per tot el territori espanyol. Aquesta ruta, que es presentava a 2018, és un projecte més del Pla de Competitivitat Turística de la Vall d’Albaida, impulsat per la Mancomunitat de Municipis, la Diputació de València i Turisme Comunitat Valenciana, amb el suport dels ajuntaments de la comarca. 

“Roda la Vall d’Albaida” és un recorregut circular que invita a recórrer diferents paratges i llocs d’interés natural, cultural i gastronòmic. Amb eixida i arribada a Ontinyent, la ruta compta amb 356 kilòmetres, repartits en una travessia de 201 kilòmetres dividida en 5 etapes i altres 8 rutes temàtiques adjacents a la principal. Les cinc etapes principals són Ontinyent-Bocairent (44 km); Bocairent-Aielo de Malferit (56 km); Aielo de Malferit-Llutxent (50 km); Llutxent-Albaida (39 km); i Albaida-Ontinyent (10 km).

Aquest recorregut principal és pot completar amb les rutes pel Barranc del Joncar, l’Ombria del Benicadell, els Pobles del Riu, el Surar de Pinet, Penyes Albes i Terrateig, la Covalta, el Camí dels Corporals, i la ruta de Jaume I a la Vall d’Albaida.  

Des del Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida destaquen com és d’important aquest reconeixement “amb el qual ‘Roda la Vall d’Albaida’ es posiciona en l’àmbit estatal i ens dóna una nova oportunitat perquè gent de tots llocs coneguen la nostra comarca i tot allò que hem d’oferir d’ella”.