El Trévol organitza una jornada formativa per a la inserció laboral

El projecte Trèvol de la Mancomunitat, de la mà de Plena Inclusión, ha organitzat per a hui una jornada formativa per a la inserció laboral. Els participants podran conéixer de primera mà el model d’ocupació personalitzat que desenvolupa el Trévol des de 1995 i que es caracteritza per la capacitat d’adaptació a les possibilitats d’aprenentatge de les persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament amb gran necessitats de suports. Com assenyala el conseller responsable del Trèvol, Jaime Peris, «per a les persones amb este tipus de discapacitat el nostre model juga un paper semblant al de les universitats o la formació professional»

La directora general de planificació i servicis del SERVEF, Eva María Hernández López, ha confirmat l’assistència a una jornada durant la qual es visitaran 3 empreses i s’explicarà el funcionament del model d’ocupacio del Trévol que permet capacitar-se per a dur endavant un lloc de treball en el mercat laboral obert i passar de ser persones dependents assistides a contribuents directes amb els beneficis que això suposa per a la seua autonomia, autopercepció i possibilitats de benestar emocional, social i econòmic. «Per a les famílies suposa que els seus fills puguen tindre un futur semblant al de les persones sense discapacitat, amb les possibilitats de participació comunitària i desenvolupament de la plena ciutadania» destaca Peris que afig que «les empreses, per la seua banda, compten amb treballadors complidors que, a més, contribuïxen a crear un clima laboral extraordinari gràcies a la seua personalitat, la qual cosa suposa un valor afegit que beneficia al treball i el benestar dels propis companys i, amb això, a l’empresa que els contracta».

El passat 27 de març, el Trèvol va lliurar els seus primers premis a la integració de treballadors amb discapacitats severes a les empreses Vidrios San Miguel, Plastiken i Serco, que compten des de fa 20, 18 i 15 anys amb membres del projecte de la Mancomunitat en plantilla i van rebre el reconeixement a la seua tasca de mans del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El veïnat de Bocairent rep màscares personalitzades per empreses locals

L’Ajuntament de Bocairent va començar aquest dilluns, 25 de maig, el repartiment de màscares homologades …