29/11/2023 - 9:09
Més

  Nova tanda d’ajudes a l’arrendament de naus i locals a Ontinyent

  Altres notícies

  El Butlletí Oficial de la Província de València ha procedit a la publicació de la IV convocatòria d’ajudes per a l’arrendament de naus i locals inscrits al conegut com a “Banc de Naus i Locals”. Es tracta d’una línia de subvencions creada pel Govern d’Ontinyent per tal de fomentar la implantació de noves empreses i negocis al municipi, que va veure en 2016 augmentar un 65% els lloguers i un 51% les inscripcions respecte a l’any anterior.

  El Banc de Naus i Locals és una borsa de naus industrials i locals comercials que estiguen sense activitat. Els propietaris les ofereixen en règim de lloguer a un preu preferent, mentre que l’ajuntament afavoreix el pagament del lloguer en tant que el 50% de la subvenció que es puga concedir a l’emprenedor va directament al propietari dels locals i naus, a través dels diversos Plans de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació que posa en marxa periòdicament. Les ajudes s’acoten al lloguer de locals comercials i naus industrials que es troben desocupades als polígons industrials, i també a determinades zones de la ciutat on es vol incentivar l’obertura de nous per tal d’impulsar la seua densitat comercial i convertir-les en un punt d’atracció per a residents i visitants.

  Així, podran sol•licitar aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques, que inicien una activitat empresarial la qual haurà d’estar ubicada als polígons industrials o als carrers Maians, Josep Melcior Gomis, Plaça Sant Domingo i Alcalde Paco Montés. Segons consta a la convocatòria publicada el passat dilluns 24 d’abril, les sol•licituds podran presentar-se fins el dia 31 d’octubre de 2017, trobant-se tota la informació i documentació necesaria en la web de l’ajuntament, a la secció promoció econòmica.

  En xifres globals des que es va posar en funcionament, el banc de naus i locals comptava amb 52 espais donats d’alta en 2014 i 57 en 2015, passant a 86 en 2016. El total d’espais llogats, que era de 15 en 2014 i 17 en 2016, ha passat a 28; els expedients tramitats han passat de 6 a 11, i les ajudes concedides de 2.600 a més de 8.900 euros. El consistori, a més, ha duplicat els expedients tramitats respecte a 2015 i triplicat l’import de les ajudes concedides respecte a l’any anterior en aquest programa.

  El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, animava als emprenedors “a descobrir i aprofitar tot el seguit d’avantatges que tenen al seu abast per portar a terme la seua activitat a Ontinyent, no sols amb el banc de naus, sinó també amb les bonificacions de l’IBI a les empreses generadores de llocs de treball indefinits; les ajudes a empreses per a l’elaboració de catàlegs i la participació en fires nacionals i internacionals i tot un seguit de possibilitats de les que es poden informar en l’Oficina de l’Emprenedor que hem creat al Carrer Major”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -