Bonig demana una aposta ferma de Sánchez i Puig pel sector tèxtil valencià

0

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha mantingut una reunió a Ontinyent amb la patronal tèxtil Ateval per a conéixer de primera mà les necessitats del sector. Bonig ha estat acompanyada del diputat autonòmic Felipe Carrasco i el senador popular Rubén Moreno.

Bonig s’ha compromés a traslladar la iniciativa perquè el govern d’Espanya pose una marca distintiva a les màscares de tela que compleix amb tots els requisits sanitaris, de qualitat i homologació segons els requisits exigits per Consum.

“Puig diu que aposta per crear un gran clúster sanitari en aquesta comarca però després compren el material de la Xina. Cal fomentar la indústria tèxtil valenciana i per a això cal establir determinats criteris que permeten a l’òrgan públic contractant apostar per aqueixa indústria pròpia”, ha afegit.

A més, la líder popular s’ha compromés a sol·licitar ajudes directes i campanyes de publicitat per al sector i rellançar la marca Comunitat Valenciana per a la nostra indústria i posicionar-la. “Ací som una potència industrial i cal donar-ho a conéixer. Les ajudes no estan arribant, sobretot al sector artesanal que necessiten ajudes directes. Molts anuncis, però poques ajudes directes”.

La líder popular ha afirmat que “el PP advoca per ajudes directes a les empreses tenint en compte la facturació de 2019, que foren solvents. Per això hem plantejat un projecte de 1.078 milions d’euros, el Pla Activa”.

Així mateix, la líder popular ha qualificat com de “molt interessants” dos projectes europeus en els quals participa Ateval per a la innovació del tèxtil de la comarca: digitalització de la cadena de producció i un projecte de millora de la sostenibilitat. “Ens preocupa que la Generalitat no pinte res i que siga el govern d’Espanya qui decidisca sense saber amb quins criteris s’adjudicaran i, molts ens temem, que la Comunitat Valenciana també en això serà una de les més perjudicades”.

Bonig ha anunciat la presentació d’una iniciativa en les Corts on “sol·licitem que es complisca l’acord de la Mesa i que les administracions de la Comunitat Valenciana compren material d’ací, fet en la nostra terra. Al final són llocs de treball i ajuda a mantindre el sistema productiu. Ens sembla molt greu que els tres partits PSPV, Compromis i Podem a l’hora de contribuir a generar treball, no ho fan”.

Publicitat