Sanitat homologa l’escorxador municipal d’Ontinyent

0

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’homologació de l’escorxador municipal de la ciutat “permetrà evitar la destrucció de llocs de treball” i “mantenir un servei que genera activitat econòmica i que estava en perill de desaparèixer”. El primer edil ontinyentí realitzava estes declaracions aquest matí durant una visita a les instal·lacions de l’escorxador, que ja han rebut l’autorització de la Conselleria de Sanitat per reprendre la seua activitat després d’una reforma íntegra que va començar fa unes setmanes, una volta s’ha confirmat que compleixen amb la normativa estatal i europea per a aquest tipus de serveis.

Les instal·lacions compleixen amb la normativa estatal i europea i autoritza la represa del servei

Jorge Rodríguez, que acudia acompanyat pel regidor d’Obres, Manuel Cuesta, i diversos tècnics municipals, recordava que els membres del nou Govern d’Ontinyent “ens vam trobar, només arribar, amb una sèrie denúncies del departament de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, que posaven en perill la continuïtat del servei”. Les inspeccions venien detectant des de feia temps greus anomalies en unes instal·lacions que es van crear a l’any 1893. Davant açò, explicava l’alcalde, “el més fàcil hauria estat tancar l’escorxador”, però com que l’objectiu prioritari del Govern d’Ontinyent és la generació d’activitat econòmica i el manteniment dels llocs de treball, “hem fet tot el que estava a les nostres mans per, amb l’ajuda de l’empresa concessionària, salvar l’activitat i mantenir la font d’ingressos de 7 families, que es mereixien una resposta com cal”, afegia Jorge Rodríguez.

L’acord que va suposar el punt de partida per a l’actuació aprovava una pròrroga per 15 anys en el contracte del servei que garantira la continuïtat dels llocs de feina que l’escorxador genera, i que incloia el compromís de l’empresa concessionària de millorar l’estat de les instal·lacions amb estes obres -valorades en 120.000 euros- i a abonar a l’Ajuntament un cànon 6 vegades superior al que es pagava fins ara, que passa de 1.000 euros anuals a 6.000 revisables anualment amb l’IPC.

Ontinyent queda com a l’únic escorxador municipal de la província al marge del de Mercavalència

Damian Cuerda, responsable de l’empresa adjudicatària, mostrava la seua satisfacció per la represa d’un servei, el d’escorxador municipal, que no es presta a cap altre municipi de la Província llevat de València, “un servei que ara està garantit i al qual anem a apostar per la qualitat per damunt de tot”, avançava. Les obres han permès millorar les condicions de benestar animal prèvia al sacrifici, la cadena de sacrifici, les cambres frigorífiques i l’expedició de la carn, “amb un funcionament més ràpid i un millor acabat del producte”, explicava.

Jorge Rodríguez agraïa “la serietat i el treball coordinat” dut a terme pels regidors d’Obres (Manuel Cuesta), Sanitat (Virtudes González) i l’empresa adjudicatària, un treball que ha fet possible dur a bon port les gestions amb els diferents estaments “que plantejaven requeriments molt exigents i no eren fàcils”, destacant la voluntat del Govern d’Ontinyent “de seguir amb la línia encetada de resoldre problemes i no crear-ne de nous”, assenyalava.

Publicitat