Comerç IN regalarà albums i croms de superherois als escolars per concienciar-los sobre el reciclatge

0

L’associació de comerciants Comerç IN d’Ontinyent regalarà albums i croms de superherois als escolars per concienciar-los sobre el reciclatge. Des del proper dilluns i fins al 25 d’octubre, “Super ERRES” tractarà de conscienciar i fomentar als xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys d’edat sobre actituds i valors ambientals vinculats a reduir, reutilitzar i reciclar; així com fomentar el comerç de proximitat i l’economia circular, tot a través del repartiment gratuït d’àlbums i croms didàctics. Coincidint amb la Setmana Contra el Canvi Climàtic, la Presidenta de Comerç IN, Mª José Alhambra, presentava aquest dijous en roda de premsa la iniciativa, que compta amb el suport de l’Ajuntament, l’empresa Reciclatges Guerola i la Generalitat Valenciana.

Alhambra destacava que la iniciativa “té com a principal objectiu conscienciar i fomentar en la infància actituds i valors ambientals vinculats a reduir, reutilitzar i reciclar. Al mateix temps promovem la responsabilitat en la infància i el sector comercial, fomentem el comerç de proximitat i inculquem una actitud proactiva des de la infància cap a les accions de reciclatge i reutilització, i difonem i fomentem la cultura de l’Economia del Bé Comú de manera col·laborativa, entre altres molts avantatges”. A tal efecte, es repartirà en tots els col·legis de la ciutat àlbums de croms a completar i sobres que contenen 5 croms. Per a completar l’àlbum es necessita un total de 45 croms, havent els xiquets i xiquetes d’anar a buscar els croms restants en els comerços i serveis In indicats en l’àlbum, on hi haurà cartells amb eco consells per a conscienciar a la ciutadania.

La regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, mostrava el suport de la seua regidoria i de la regidoria de Comerç que coordina Pablo Úbeda “a iniciatives com aquesta, que presentem en una data tan simbólica com la Setmana Contra el Canvi Climàtic, i amb la qual a més s’aprofita per posar en valor el comerç local. L’eina que ofereix Comerç IN amb aquest àlbum és molt important perquè a estes edats és quan els menuts i menudes han d’aprendre no sols a reciclar i reutilitzar, sinó també a reduïr i evitar per exemple consumir bosses de plàstic, apostant per materials més fàcilment reciclables”, assenyalava.

Des de l’empresa Reciclatges Guerola, Rafa Guerola mostrava el suport a iniciatives com aquesta “i més quan van enfocades als xiquets i xiquetes, que estan en un moment clau per adquirir bons hàbits respecte a questions com el reciclatge. En empreses com la nostra transformem els productes, però el reciclatge comença en casa, i promoure el reciclatge de forma explicativa és fonamental”, incidia.

El contingut de l’Àlbum està relacionat amb els aspectes mig ambientals, consells, trucs, consum eficient d’aigua, reduccions d’emissions, etc. a través d’una història on els protagonistes són 2 superheroïnes i 1 superheroi ,la Capitana Tramuntana, Nora La Recicladora i Aithor El Reutilitzador. L’activitat anirà aparellada a la realització de tallers a les escoles sobre reciclatge, i el sorteig de 5 patinets entre tots aquells i aquelles que completen l’àlbum, realitzen almenys 4 dels 7 reptes indicats al mateix i el presenten a la seu de Comerç IN, al nº 19 del Carrer Maians, en horari de dilluns a dijous de 17.00 a 19.00.