El programa “Finança’t” arriba a les aules

En línia amb les recomanacions internacionals més recents, Fundació Caixa Ontinyent està orientant el seu programa d’educació financera “finança’t” cap a una major presència a les aules, motivació del professorat i utilització, en el procés d’aprenentatge, de les noves tecnologies.

En eixa línia, la Fundació està visitant aquests dies tots els centres d’educació de la comarca, presentant-los un innovador programa d’activitats didàctiques per a escolars de 3 a 5 anys, proposat pels alumnes de Magisteri del Campus d’Ontinyent sobre la base de la línia de contes infantils de temàtica financera publicats per l’obra social de Caixa Ontinyent, i que serà complementat amb materials i recursos que aportaria la pròpia Fundació.

Així mateix, la Fundació està desenvolupant altres projectes en la mateixa línia:

– Continuïtat dels cursos online per a professors, realitzats a través dels CEFIRES de Xàtiva i de Xest.

– Estudi, encarregat a la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia, patrocinada per Caixa Ontinyent, per a aportar recursos i eines que permeten als professors de primària incorporar conceptes financers al procés d’aprenentatge.

– Creació d’una aplicació informàtica que contindrà la col·lecció de contes infantils, serie educació financera, publicada per l’obra social de Caixa Ontinyent, en valencià, castellà i anglés, amb interactivitat, jocs, fitxes d’activitats i animacions.

– Posada a la disposició dels restants centres (secundària, ESO, batxiller, formació professional i universitaris) per a la realització de cursos, conferència i xarrades sobre temes específicament encarregats pel professorat.

Un programa d’educació important i innovador, amb 24.445 usuaris en els seus tres anys d’existència.

Des de la seua posada en marxa a l’octubre de 2016, el programa ha sigut utilitzat per 24.445 persones, 23.473 a través de la web i xarxes socials, i 972 en cursos, tallers i conferències presencials.

“Finança’t” és innovador pels seus continguts, pel seu públic objectiu, per les seues activitats i pels canals de comunicació que utilitza. Està obert a totes les persones de totes les edats, en valencià i en castellà, i pivota sobre la web programafinancat.es, que disposa de autotest, documentació segmentada per edats i matèries, informació, eines, enllaços i notícies en constant actualització; a més, té una àmplia difusió a través de xarxes socials, activitats presencials per a grups i col·lectius, cursos online i publicacions específiques. Com a elements diferencials, cal ressaltar la proximitat a les persones i l’adaptabilitat de les seues actuacions.

I també és un programa transcendent perquè a ningú escapa la importància actual de disposar d’una mínima cultura financera, essencial per al progrés i creixement inclusiu i econòmic, especialment en dos sentits: la comprensió del valor i ús dels diners i de l’estalvi, i l’enteniment de la importància de la planificació de les decisions econòmiques. I és que totes les persones, a cada moment de la vida i pràcticament cada dia, ens enfrontem a decisions que influiran en les nostres finances i, per tant, en el nostre futur i en el nostre benestar. Cal considerar que a les nostres comarques ens trobem per baix del nivell mitjà d’Espanya en coneixements financers i que, al mateix temps, aquesta ja es troba per baix de la mitjana internacional.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Calabuig i Alberola (Compromís), únics regidors que fan efectiva la renúncia a les retribucions d’abril

Aquest dilluns, el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han fet efectiva la …