19/03/2024 - 6:37
Més

    La resposta a la DANA, el major repte dels primers 100 dies de govern

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat la resposta front la DANA com el major repte dels primers 100 dies del Nou Govern d’Ontinyent. Al seu repàs d’aquest període, el primer edil ha tingut paraules d’agraïment “per a totes les persones que s’han implicat en atendre i donar resposta a una situació d’emergència com la que hem viscut. Hem estat un exemple de resposta eficaç com a ciutat, i des d’ací demane a les forces polítiques i socials a defensar units Ontinyent davant qualsevol nou desafiament que se’ns presente en el futur. Perquè posant l’interès comú per davant de tot i treballant junts no hi haurà repte que no pugam afrontar”, destacava.

    El primer edil feia un repas del treball dut a terme des del minut zero en què es va desatar la DANA, portant a Ontinyent la pitjor tempesta registrada a la ciutat. El dispositiu de coordinació, al que van intervindre la brigada d’obres, bombers, policia local, nacional, protecció civil i regidores i regidors municipals, van atendre primer a les persones, rescatant les famílies del carrer Cantereria i oferint-les reallotjament i atenció integral a l’alberg municipal; així com recuperar les comunicacions viàries. “Calia una resposta amb humanitat i vam aconseguir que ningú es quedara al camí”, assenyalava.

    Una volta passada la situació d’emergència, i mentre es treballava en la posada en marxa de l’oficina d’informació per a les persones afectades que està oberta a la Casa de Cultura, i encara actuant a desenes de camins del terme, es va haver d’atendre altra situació derivada de les pluges: els desperfectes als principals col·lectors de la xarxa d’aigües urbanes i industrials estava provocant vessaments al riu. “La mobilització feta, les gestions realitzades, i l’exposició de la gravetat de la situació a tot el seguit d’alts càrrecs que van passar per la ciutat, ens van servir no sols per a detenir en temps rècord els vessaments industrials, sinó per aconseguir que la Generalitat s’haja compromés a fer-se càrrec de la inversió milionària necessària per reparar definitivament el sistema de depuració de les nostres aigües. Hem aconseguit capgirar la situació per mirar al futur amb optimisme”, destacava.

    Si bé l’atenció a l’històric temporal de pluja ha estat la principal fita d’aquestos 100 dies, i tot i que en aquest període s’inclou el mes d’agost, l’alcalde destacava que des del Govern d’Ontinyent s’ha posat en marxa o completar moltes de les actuacions previstes al programa electoral. Així, s’ha donat una important espenta a les obres del Pla Edificant, estant acabant-se l’obra del Carmelo Ripoll i estant en licitació les actuacions als col·legis Lluís Vives i Vall Blanca; s’han acabat les pistes poliesportives als barris i el “skate park”; i les obres del Museu del Tèxtil Valencià marxen a un bon ritme. En estos tres mesos també s’ha acabat l’obra de la pujada a la Vila, s’ha avançat molt en la reforma del carrer Rafael Juan Vidal i s’ha aconseguit consensuar la remodelació de la Glorieta.

    L’alcalde també ha anunciat que el projecte definitiu de la recuperació de les Muralles i millora de l’accessibilitat del barri de la Vila està ja remés al Ministeri per a la seua aprovació definitiva per a desenvolupar-lo en 2020. En les últimes setmanes s’ha dissenyant la posada en marxa de l’Oficina de Subvencions Concedides, on s’enquadrarà l’execució de l’Estratègia EDUSI, finançada amb 5 milions d’euros de Fons Europeus, i s’ha identificat fins 9 actuacions que permetran des de modernitzar l’administració local, fins a actuar en la recuperació ambiental del riu Clariano o crear el centre intergeneracional del Delme. A més a més, s’ha iniciat el procés per ubicar de manera provisional Centre Cívic de Sant Josep-Poble Nou i del futur centre Juvenil d’Oci i Temps Lliure per a menors de 18 anys. S’ha presentat el nou programa de Majors Actius, i en breu es presentarà el Pla de Xoc contra la soledat.

    En promoció econòmica, s’ha creat el Xec Innovació i l’Observatori de la Innovació; s’ha aconseguit dues subvencions per digitalitzar el comerç urbà i s’ha participat en l’última fira del tèxtil a Madrid. Igualment, s’han contractat 29 joves dins del programa AVALEM amb una ajuda de 363.000 euros del Consell que s’ha completat amb altres 285.000 perquè els joves empleats tinguen salaris dignes. En matèria d’Igualtat, s’ha constituït el Consell de les Dones i s’està treballant per crear un punt violeta a la biblioteca, i es vol que els pròxims pressupostos municipals estiguen enllestits amb perspectiva de gènere. La celebració del 775 aniversari com a Vila Reial, el previ del Festival de Circ i Teatre o la consolidació d’un programa de teatre i música estable amb una gran resposta del públic són altres iniciatives municipals desenvolupades estos mesos, als quals, assenyalava l’alcalde “hem treballat molt però també sabem que ens queda molt per fer, perquè amb el recolzament d’Ontinyent estic convençut que el millor encara està per vindre”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -