12/04/2024 - 13:23
Més

  El col·legi Bonavista rep una subvenció de 2’7 milions d’euros dins el Pla Edificant

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut la proposta de delegació de competències de la Conselleria d’Educació per a l’execució d’obres del programa “Edificant” al CEIP Bonavista. El programa “Edificant  contempla una inversió al Bonavista de 2.679.080’3 demandades i aprovades en el Consell Escolar del col·legi i en el Consell Escolar Municipal,  assumint els costos econòmics la Conselleria d’Educació, qui delega en les entitats locals els projectes, contractacions, construcció, direcció i certificacions. 

  L’Alcalde Jorge Rodríguez recordava  que “invertir en educació no és una despesa sinó una inversió que revertirà en les i els nostres joves amb una millor formació, el que suposa una aposta pel futur de les persones i de la pròpia ciutat. Per això, executar intervencions del calat de la que anem a fer al Bonavista són una molt bona noticia per a totes i tots”, manifestava. 

  En concret, amb els 2’7 milions delegats per al Bonavista, l’Ajuntament va a procedir a la construcció del pavelló d’infantil i una reforma integral del centre amb canvi de fusteria, retirada d’amiant, canvi de la xarxa elèctrica i millora en l’accessibilitat del col·legi. Una inversió que se suma als 300.000 euros invertits en les millores a la coberta i l’aïllament en el centre en esta legislatura, per sumar una inversió total de més de 3 milions d’euros. 

  El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que el CEIP Bonavista “és un centre construït a l’any 1960 i al que es va ampliar la cuina a l’any 2005, però que necessitava unes obres per subsanar peticions històriques de la Comunitat Educativa. Esta situació havia estat ignorada pels governs del PP des dels anys 2000 davall promeses efectuades pels governants locals i autonòmics del Partit Popular per adequar la instal·lació a la LOGSE, però ara amb governs de progrés a les institucions anem a aconseguir que les infrastructures en les quals estudien els nostres xiquets i xiquetes siguen unes instal·lacions dignes del segle XXI”, destacava.

  Dins de “Edificant” està previst que acaben invertint-se als centres educatius d’Ontinyent més de 20 milions d’euros per part del Govern del Botànic durant els propers anys. Dins la primera fase del Pla s’ha confirmat també inversions en altres col·legis públics que ja estan incloses al pressupost municipal de 2019: CEIP Vicente Gironès Mora (749.725,11), CEIP Lluís Vives (297.440,07), CEIP La Solana (120.361,57), CEIP Carmelo Ripoll (131.446,63), CEE Públic Vall Blanca (188.927,57), CEIP Martínez Valls (709.219,55). 

  Óscar Borrell tenia paraules d’agraïment per al Secretari Autonòmic Miquel Soler, qui en una reunió mantinguda en 2018 amb l’alcalde Jorge Rodríguez, el propi regidor d’Educació i la comunitat educativa del centre, es va comprometre a incloure al Pla Edificant totes les demandes històriques relatives al centre. El regidor recordava també que fora d’aquest pla cal destacar també les recents obres acabades per la Generalitat Valenciana en el CEIP Vicent Gironés, que tingueren un cost de 500.000 euros, i l’aïllament tèrmic amb el canvi de la fusteria exterior al CEIP Martínez Valls amb 140.000 euros en una obra executada per l’Ajuntament amb ajuda de la Diputació de València.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -